ORDU - 19 Eylül Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen yarışmanın jüri başkanlığını Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir yaptı. Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı ve Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç'ten oluşan jüri, yarışmaya katılan eserleri değerlendirdi.

"BİRİNCİLİKLER HAVADA KALDI"

Buna göre, yazılı haber dalında birinciliğe layık eser bulunamazken, ikincilik ödülüne Ordu Olay Gazetesi'nden "Ordu'da Define Çıktı" başlıklı haberiyle Mustafa Kırlak, üçüncülük ödülüne de Ordu Yorum Gazetesi'nden "5 TL'ye İndiragandi" başlıklı haberiyle de Celal Yıldız layık görüldü.

Araştırma-İnceleme-Röportaj Dalında; birinciliğe layık eser bulunamazken, Ordu Hayat Gazetesi'nden Coşkun Özbucak "Canlı Tarih" başlıklı röportajı ile ikinci, yine Ordu Hayat Gazetesi'nden Ufuk Ersoy "Simit Parasına Tiyatro" başlıklı röportajı ile de üçüncü oldu. Güncel Yazı Dalında; Ordu Olay Gazetesi'nden Kemal Çeküç "Bir Şey İstiyoruz" başlıklı yazısı ile, spor haberi dalında ise Ordu Olay Gazetesi'nden Serhan Demir "Mirasına Sahip Çık" başlıklı haberi ile ödüle layık görüldü. Haber Fotoğrafı Dalında; AA Fatsa Muhabiri Sefa Eyi "Yangından Kaçış" adlı fotoğrafıyla, Spor Haberi Fotoğrafı Dalında Ordu Hayat Gazetesi'nden Tevfik Kul "Karga Tulumba Saha Dışına" isimli fotoğrafı ile ödül aldılar.

Sayfa Tasarımı Dalında Ordu Hayat Gazetesi'nden Zekeriye Gürsoy birinci, Ordu Olay Gazetesi'nden Talip Korkmaz ikinci, Ordu Yorum Gazetesi'nden Nilgün Özkan üçüncülük ödülü alırken, Ordu Olay Gazetesi'nden Şenol Korkmaz da mansiyonla ödüllendirildi. 

"ÖDÜLLERİN ÇOĞU ALTAŞ TV'YE GİTTİ"

TV Haberi dalında, TV 52'den Sabahnur Keskin "Perşembe Vapuru Referanduma Gidiyor" haberi ile birinci, TRT Ordu Muhabiri Ercan Özdemir "Müze Gibi İşyeri" haberi ile ikinci, Altaş TV'den Talip Kocakoç "Dolandırıcılık Takibi" haberi ile üçüncü oldu. TV programı dalında Altaş TV'den Funda Altaş Şimşit "Ekran Gazetesi" programı ile birinci, yine Altaş TV'den Duygu Altaş "Söz Küçüğün" programı ile ikinci oldu. Spor programı dalında Altaş TV'den Ahmet Öztürk'ün "Efsaneler" programı, spor haberi dalında Altaş TV'den Mustafa Özdoğru-Mustafa Altuntaş-Ahmet Öztürk'ün ortak yaptığı "Orduspor İçin 30 Saat Kesintisiz Yayın" programı ödüle layık görülürken, yerel belgesel dalında Altaş TV'den Hilal Seferinoğlu'nun "Meslek Hikayeleri" programı birinci, yine Altaş TV'den Gökhan Gül'ün "Gezgin" programı ikinci, Altaş TV'den Galip Öz'ün "Oto Seyir" programı üçüncü oldu.

Yılın Radyocusu ödülüne Ulus FM'den Gültekin Kurtçul layık görülürken, Yılın İnternet Haberi dalında birincilik ödülü "Demir Leydi" haberiyle Ordugozlem.com'dan Metin Akyürek'e verildi. İkincilik ödülü ise Orduaksiyon.com'dan Sefer Kovan "Turnasuyu Vadime Dokunma" haberi ile ikinci oldu. Üçüncülüğe layık eser bulunamadı.

Jüri Özel Ödüllerine Kumru Haberci Gazetesi'nden Raif Çevirme, Aybastı Gözlem Gazetesi'nden Mehmet Zeki Özer, BTV Kameramanı Olcay Ongun ve Orducu.com'dan Zeki Göl alırken, Bilal Köyden Gazetecilik Ödülü Durdiye Aksu (Olay Gazetesi), Erol Ataşan Gazetecilik Ödülü Ferudun Altuntaş (Fatsa Güneş Gazetesi), Sıtkı Çebi Gazetecilik Ödülü Mustafa Türkyılmaz, Aydın Ateş Gazetecilik Ödülü Ahmet Bayrak (Karadeniz Bayrak), Rıza Şimşek Gazetecilik Ödülü Şakir Gürel (Ünye Hizmet TV), Sadık Alp Gazetecilik Ödülü Hacer Öztürk (Ünye Kent Gazetesi) ve Uğur Gürsoy Gazetecilik Ödülü Yavuz Selim Eser'e (Fatsa Yeni Gün Gazetesi) verildi.
Editör: TE Bilisim