Aynı zamanda gazeteci olan ve TBMM'de söz alarak Anadolu basınının sorunların dile getiren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Anadolu basında yerel gazetelerin Basın İlan Kurumu'ndan aldıkları ilan destekleriyle ayakta durduklarını belirterek, "Bugün yayınlanan yeni bir kararla Maliye Bakanlığı, vergi borcu olan yerel basının BİK'teki payını alamayacaklarını ifade etti. Bu geçen yıl olmmuştu., 1 yıl ertelenmişti. Sayın Maliye Bakanı'na aracılığınızla seslenmek istiyorum. Aylık maliyetleri 35 bin TL'yi aşan, Basın İlan Kurumu'ndan kazançları 15 bin TL seviyesinde olan ve bu parayı alamayan yerel basınınız ciddi bir sıkıntıyla, hatta kapanmayla karşı karşıya kalmıştır. Bunun ertelenmesini talep ediyorum. Anadolu basını zordadır. Anadolu basınının sesi kısılırsa Türkiye'nin sesi kısılır. Kısılmaması için bu genelgenin değiştirilmesini haseten rica ediyorum" demişti.

MALİYE BAKANI ALBAYRAK'TAN O MÜJDE GELDİ

Maliye Bakanı Berat Albayrak verdiği talimatla bu konuya karşı duyarsız kalmadı, gazetelere yapılan resmi ilan yayım bedellerinin ödenmesinde, vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge aranmasına ve varsa vergi borçlarının kesilerek ilgili vergi dairesine aktarılmasına dair 6183 sayılı Kanunun ilgili madde değişikliğinin uygulanması konusunun 1 Temmuz 2019'a kadar uzatıldığını duyurdu. 

MHP'Lİ ENGİNYURT'TAN TEŞEKKÜR

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da, Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bu kararı sonrasında sosyal medya hesabından teşekkür etti. Enginyurt, "Anadolu basının, Basın İlan Kurumu'ndan alacağı para için 'vergi borcu yoktur' yazısının istenmesi yanlış olur. Anadolu basınını bitirecek bu karar ertelensin çağrımıza Berat Albayrak Bakanımız sessiz kalmamış ve uygulamayı Temmuz'a ertelemiştir.
Anadolu basını adına teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilisim