SAMSUN - Samsun'un Çarşamba İlçesi'ndeki yerel medyayı hedef alan Çarşamba Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Dündar, kendisine muhalif olduğu ileri sürülen gazete ve televizyonları hedef tahtasına oturttu. Çarşamba'da yayın yapan yerel Haber Expres Gazetesi'ni mühürleten Başkan Dündar'ın geçtiğimiz Aralık ayında da Çarşamba'da yayın yapan yerel Çarşamba Tv'yi kapatmaya çalıştığı ortaya çıktı. Her iki basın kuruluşuna Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti sahip çıktı.

"10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ'NDE GAZETE MÜHÜRLETTİ"

Çarşamba'da 2005 yılında kurulan yerel Haber Expres Gazetesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazete ve matbaanın bulunduğu binanın iskan raporu bulunmadığı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Ak Partili Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın talimatıyla zabıta tarafından mühürlendi. Mühürleme işlemi, aynı binadaki diğer işyeri ve dairelere ise yapılmadı.  Bunun üzerine Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Yargıtay'ın örnek kararını sunup, gazete ve matbaaların mühürlenemeyeceğini vurguladı. Süreç mahkemeye kadar gitti ve Samsun Bölge İdare Mahkemesi, belediyenin mührünün sökülmesine karar vererek yürütmeyi durdurdu. 

"YEREL TELEVİZYONU DA KAPATMAYA KALKMIŞ"

Mühürcü Belediye Başkanı'nın, bu kez de ilçede 20 yıldır yayın yapan tek televizyon kanalı Çarşamba Televizyonu'na kafayı taktığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz 11 Aralık'ta Çarşamba Televizyonu'na açma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle tutanak tutturan Başkan Hüseyin Dündar, tutanakla ilgili meyda kuruluşuna da 15 gün süre verdi. O tutanak ise Odatv.com tarafından yayınlandı. (http://odatv.com/n.php?n=akpnin-muhurcu-baskani-simdi-de-televizyon-kanalina-kafayi-takti-1401151200)

"ÇARŞAMBA TV BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ!"

Çarşamba Televizyonu ÇTV ise kanalın resmi internet sitesi carsambatv.com'dan yaptığı bir haberle, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a tepki gösterdi. Kanal yönetimi, "Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ne yapmaya çalışıyor? Geçtiğimiz günlerde Çarşamba'da yayın yapan yerel bir gazetenin kapısına da açma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kilit vurdurtan Çarşamba Belediye Başkanı Hukukçu Hüseyin Dündar, Çarşamba basınını toptan ortadan kaldırmayı mı amaçlıyor?" diye sordu. 
Editör: TE Bilisim