Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle birlikte 58 yıldan bu yana kutlanmakta olan 'Çalışan Gazeteciler Günü', Ordu'da da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Ordu Valiliği tarafından bir restoranda düzenlenen 'Çalışan Gazeteciler Günü' etkinliğine Vali Yavuz'un ev sahipliğinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Şahin Sevinç, Basın İlan Kurumu Ordu Şube Başkanı Murat Yürekli, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci, Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk, Ünye Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı Hakan Korkmaz ile il genelinde görev yapan gazeteciler katıldı.

Kahvaltılı buluşmada bir konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, demokratik toplumlarda açıklık, şeffaflık, katılımcılıkm, fikir ve düşünceleri açıklama özgürlüğü olduğuna dikkat çekti, "Dolayısıyla insana dair, hayata dair hep bir merak vardır. Bu merakı giderenler de elbette sizlersiniz. Merak ettiğimiz hususların doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması öteden bu yana en önemli hususlardan bir tanesi olmuştur. O nedenle sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

30 yıldır kamu görevlisi olarak çalıştığını dile getiren Vali Yavuz, "Eğer bugün bir nebze olsun Türkiye'de tanınıyor ve seviliyor isem bunu tüm samimiyetimle siz basın mensuplarına borçlu olduğumu bir kez daha söylemek isterim. Dolaysıyla özel bir teşekkürüm sizin için var. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş da konuşmasında özellikle basın noktasında ortak bir köprü kurmak gayretinde olduklarını belirterek, "Aslen görevi milleti bilgilendirmek en iyi şekilde kamuoyu oluşturabilmek özellikle gerçeği dayalı kaynağı belli haberler milletimizi doğru bilgiye doğruda ulaştırmak adına bu yaptığınız çalışmayı çok kıymetli ve önemli buluyoruz. Bu mücadelenin devamını, kardeşliğin sembol olmasını dayanışmanın en iyi şekilde yürütülmesini diliyorum" dedi. 

Gazeteciler adına söz alan Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen de konuşmasında "Burada yerel dinamiklerin yerel basını destekleme konusunda gösterdiği duyarlılığı bir kere kabul edip teşekkür etmek gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından meslekte 25 yılı aşkın süreyle hizmet veren 30 gazeteciye Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Altınordu Belediye Başkanı Celal Tezcan tarafından plaket takdimi yapıldı.

Editör: TE Bilisim