Ordu'da kış aylarının başlamasıyla birlikte yerel televizyonlar da yaz dönemi yayınlarını tamamlayıp, kış sezonu yayınlarına geçti. Ancak Anadolu medyasında yeni yayın dönemleri de yine aynı sıkıntılarla başladı. Özellikle uydudan yayın yapan yerel televizyonların sıkıntılarının devam ettiğini dile getiren Altaş Tv Genel Müdürü Doğan Deniz, zor şartlar altında yayınlarını sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye genelinde özellikle Anadolu medyası içinde üst üste aldığı ödüllerle dikkatleri üzerine çeken Altaş Tv, yeni yayın dönemine bugünden itibaren başladı. Sabah kuşağında Tv52 ile yollarını ayırdıktan sonra Altaş Tv ile el sıkışan Ümit Atabay'ın sunduğu 'Bu Sabah' programına konuk olan Altaş Tv Genel Müdürü ve Anadolu Yayıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Doğan Deniz, zor şartlar altında da olsa, başarılarının arkasında kurumsal çalışmanın yanı sıra büyük bir ekip çalışmasının yattığını söyledi. 

DENİZ: "BİZLER ANADOLU'NUN KENDİSİYİZ"

Altaş Tv olarak her zaman milli bir duruş sergilemeyi görev benimsediklerini belirten Deniz, "Bizler, hiçbir zaman 'Ramazan'da sakız orucu bozar mı' diye orucu magazinsel hale getiren yayıncı kuruluşlar olmadık. Reyting uğruna toplumun ahlaki değerlerini aşağılara alan yayınları yapmaya hiç yeltenmedik. Bizler asılnda Anadolu'nun kendisiyiz yayıncılar olarak. Milli duruşumuzla en son 15 Temmuz zamanında da yaptığımız yayınlarla ve o gece aldığımız tavırla aslında ne kadar milli bir medya olduğumuzu göstermeye çalıştık. Bizler hep bunları anlatmaya çalıştık" ifadelerini kullandı. 

"YEREL EKONOMİYLE DÖNÜYORUZ, CİDDİ MALİYETLER VAR"

Anadolu'dan özellikle uydu üzerinden yayın yapmanın zorluklarına da değinen Deniz, "Bugün ulusal kanal olarak tabir ettiğimiz kuruluşlarla özellikle uydu fiyatlarında birim maliyetleriniz aynı, ama siz yerel ekonomiyle dönmeye çalışıyorsunuz. Zaten buradan bizim ne kadar samimi olduğumuz ortaya çıkıyor. Bizler özellikle de kendi şehrinde, Ordu için konuşacağım. Akkuş'undan Mesudiye'sine, Ünye'sinden Fatsa'sına, Perşembe'sine Gülyalı'sına 20 tane ilçeyi kapsayan buradaki insanların sorunlarını çözüm arayışı ile ilgili bir dil ile yetkililerine aktaran, toplumun faydalanabileceği şekilde buradaki potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışan, şehrin sorunlarıyla dertlenen, güzel yanlarıyla da mutlu olan yayıncı kuruluşlarız. Çok zor şartlarda yayınlar yapıyoruz. Özellikle uydu yayıncılığında çok ciddi maliyetler var. Bunlarla savaşırken, bir de yerel medyanın sosyal sorumluluk konusunu kendine görev edinip, insanlığı bilinçlendirme adına yaptığımız işi ben çok ciddiye alıyorum" diye konuştu.

Yeni yayın dönemine oldukça iddialı giriş yapan Altaş Tv, hem yeni yüzleriyle, hem de yeni program ve programcılarıyla izleyicilerinin karşısında önemli bir sınav verecek.

Editör: TE Bilisim