Siyaset dili sadece Türkiye'de değil, Dünya genelinde de sertleşmeye devam ediyor. Bunun bir kanıtı da, ABD'de yaşandı. Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında Başkan Biden, kendisine soru soran gazeteciye küfür etti.  

ABD Başkanı Joe Biden, kendisine yüksek enflasyon ile ilgili soru soran  FOX News Channel Muhabiri Peter Doocy'nin sorusuna çok öfkelendi, önce kendi kendine mırıldandı sonra küfür etti "Stupid son of a bitch" yani Aptal o....pu çocuğu" ifadelerini kullandı. Fox News Channel ise Başkan Biden'in bu sözlerini aynen ekrana taşıdı, alt yazı ile "Biden calls doocy stupid son of a bitch" ifadelerini kullandı. Youtube'da paylaşılan videoyu 450 binin üzerinde izlenme aldı. 

FOX News Channel Muhabiri Peter Doocy, ayaküstü Başkan Biden'e ilk oarak "Will you take questions on inflation, then?" yani "Enflasyon ile ilgili soru alacak mısınız" diye sordu. Ardından da, "Do you think inflation is a political liability" yani "Enflasyonun siyasi bir sorumluluk olduğunu düşünüyor musunuz?" dedi. 

Bu soruya öfkelenen ABD Başkanı Joe Biden mikrofonun açık olduğunu unuttu, kendisine soru soran gazeteciye "Stupid son of a bitch" yani Aptal o....pu çocuğu" ifadelerini kullandı. Başkan Biden'in gazeteciye küfretmesi, Dünya medyasının da gündemine oturdu.

Editör: TE Bilisim