Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarıyla birlikte harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi 19 ilçenin tamamında toplam 615 personel ve 434 iş aracıyla karla mücadeleye başladı.
KAR KALINLIĞI 1 METREYİ GEÇTİ
Soğuk hava ve kar yağışı bu kez Karadeniz'in kuzeybatı kesiminden geldi. Türkiye'nin kırsal yol ağı en geniş ili olan Ordu'da, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Ordu'nun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 1 metreyi geçerken, Altınordu şehir merkezinde de yarım metreye yaklaştı. Kar yağışıyla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren karla mücadeleye başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri öncelikli olarak 48 hasta ve 23 cenazeye müdahale etti. Ekipler, 4 bin 970 kilometrelik yolu da ulaşıma açtı
KARA KIŞ RUSYA ÜZERİNDEN GELDİ
Soğuk ve yağışlı hava, Rusya'nın Krasnoyarsk bölgesi sınırlarında bulunan Severnaya Zemlya bölgesindeki Bolşevik Adası açıklarından adeta koni bir koridor şeklinde Türkiye'nin kuzeydoğu, kuzey ve kuzeybatı bölgelerine, ardından Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar uzandı.
HAVA SICAKLIĞI SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK
ALTINORDU'DA EKSİ 8, FATSA'DA İSE EKSİ 10'UN ÜZERİNE ÇIKACAK
Öte yandan yağışlı havanın 25 Şubat 2025 tarihine kadar etkisini sürdürmesi beklenirken hava sıcaklığının ise özellikle Altınordu 21 Şubat Cuma ve 22 Şubat Cumartesi akşamı Ünye'de -6, Altınordu'da -8 ve Fatsa'da ise -11'leri görmesi bekleniyor.