ORDU - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Demiröz, Tv52'ye yaptığı açıklamada, özellikle kadına karşı şiddetin önüne geçebilmek için hazırladıkları bir dizi projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti. 

Ordu'da müdürlükleri bünyesinde bulunan Kadın Konukevi'nde halen 12 kadın ve 2 çocuğun koruma altında olduğunu belirten Demiröz, "Hepsi şu anda bizim korumamız altında. Ordu'da sevindirici bir olay var. Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet oranına baktığımız zaman da o derece yüksek olan herhangi bir olay yok. Aile içi ufak tefek geçimsizliklerden kaynaklanan bazı rahatsızlıklardan dolayı evinden ayrılarak bize sığınan veya emniyetin getirmiş olduğu kadınlarımız var. Bu kadınlarımız da bizim korumamız altında. Türkiye genelindeki olaylara baktığımız zaman çok ciddi bir şekilde bizi de rahatsız edici bir durum değil. Kadınlarımız, kadın konukevinde geçici olarak korunmakta. Problemleri giderildiği zaman sosyal hayatlarına geri dönmektetir." dedi.

"HEDEF KADINA KARŞI ŞİDDETİ SIFIRA İNDİRMEK"

Kadına karşı şiddet konusunda hayata geçirmeyi planladıkları projeleri hakkında da bilgiler veren Demiröz, "Kadınlarımıza karşı olan şiddet ve olayların tamamen ortadan kaldırılması esas amacımız. Eğitim projelerimiz var. Psikologlarımız, sosyologlarımız tarafından verilecek eğitim projeleri var. Bunun yanında ailelerin bilinçlendirilmesine yönelik projelerimiz var. Olaylara bakış açılarının farklılaştırılması var. Hiç kimsenin kadın sığınma evine gerek duymadan huzurlu bir şekilde yaşamaları için plan ve projelerimiz var. Kadına yönelik şiddeti sıfıra indirmeyi, ortadan kaldırmayı planlıyoruz, inşallah bunu başarırız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim