Türkiye genelinde '30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz' ve 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' sloganıyla yurt genelinde eş zamanlı olarak başlatılan kampanyanın Ordu'daki uygulamasının startı verildi.

Kampanyanın startı sırasında açıklamalarda bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel, uygulamanın amacının kavşak giriş ve çıkışları ile yaya geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere olan yayalara geçiş hakkını vermeye dikkat çekerek, farkındalığın arttırılması olduğunu söyledi. 

Vali Tuncay Sonel, konuşmasının devamında yaya önceliğine önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek, 'Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir' kampanyasına riayet etmeleri konusunda sürücülere uyarılarda bulundu. Ordu ili genelinde sürücülerin yaya önceliğine önem verdiğini hatırlatan Vali Sonel, "Lütfen! Vatandaşlarımız yaya çizgisine adımını attığı zaman şoför arkadaşlarımız dursunlar. Yayaya öncelik versinler. Bazı arkadaşlarımız bu kurala hakikaten çok güzel uyuyor. Ancak, bazen de dalgınlıktan mı olsa gerek, ya da işin bilincinde olmamak mı dikkat etmiyoruz. Hepimiz bu kurala dikkat edeceğiz" diye konuştu.

Farkındalık projesinin Ordu'da en iyi şekilde uygulanması için tüm kurumların çaba sarf edeceğinin altını çizen Vali Sonel, tüm vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi.

Editör: TE Bilisim