ORDU - Ordu Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürlüğü'nün açtığı 'İş Makinesi Operatörlüğü Kursu' kapsamında herhangi bir suçtan dolayı ceza almış veya hüküm giymiş suçluların, cezalarını denetimli serbestlik ile kamu hizmetinde tamamlamaları amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı. 

BAŞKAN YILMAZ: "HÜKÜMLÜLERİN İŞ BULMALARI KOLAYLAŞACAK"

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı makamında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet alımlarında en büyük eksikliği donanımlı ve eğitimli iş makinesi operatörü konusunda yaşadıklarını dile getirerek, "Cezaevindeki hükümlülerimizin cezalarının tamamladıktan sonra iş bulmaları hayli zor oluyor. O sebeple, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak İŞKUR'un açtığı ve bizim de destek olduğumuz bu kursta, hükümlüler denetimli serbestlik kapsamında kursta eğitim alarak cezalarını tamamlayabilecekler. Ayrıca cezalarını tamamladıktan sonra iş bulmaları da kolaylaşabilecek" diye konuştu.

BAŞSAVCI USLU: "İNSAN KAYNAKLI BİR UYGULAMA"

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu da konuşmasında söz konusu protokol ile denetimli serbestlik veya kısa süreli hapis cezası almış ya da cezası ertelenmiş kişilerin cezaevine girip toplumdan soyutlamaları yerine, dışarıda denetimli serbestlik kanunu kapsamında cezalarını tamamlamalarının sağlanacağını söyledi. Uslu, "Bu kişilerin bir daha suç işlemesini önlemek, topluma yeniden kazandırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli programlarımız var. Kamu kurumlarından, İŞKUR'dan, Kamu Hastaneler Birliği'nden destek alıyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla daha da büyüyecektir. Bunun topluma faydalı olacağını düşünüyoruz. Çünkü burada cezanın infazı var ama insan kaynaklı ve toplum temelli bir sistem. Toplumu suçun ve suçların zararlarından önlemeye yönelik bir çalışma. Hayırlı olsun diyorum." dedi.

Konuşmaların ardından söz konusu protokol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu arasında imzalandı. İmza törenine Ordu Barosu eski Başkanı Avukat Oktay Çanak da katıldı.
Editör: TE Bilisim