Ordu’da hastalanan ve aşırı yağışlar dolayısıyla evinden çıkamayan bir vatandaşın yardımına Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri koştu. Yağışlar dolayısıyla ulaşımın güçlükle sağlandığı eve giden ekipler zorlu coğrafyada hastayı 2 kilometre sedye ile taşıyarak ambulansa ulaştırdı. 

Ordu’da etkili olan sağanak yağışlar dolayısıyla teyakkuzda olan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 19 ilçede etkin bir çalışma yürüten ekipler olası olaylara karşı bazen araç bazen ise yaya ulaşım sağlayarak vatandaşların yardımına koşuyor. 

BAŞKAN GÜLER EKİPLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Altınordu ilçesi Zafer Mahallesi’nde tek yaşayan ve çeşitli hastalıkları bulunan 60 yaşındaki Mahmut Yaşar rahatsızlandı. Durumun öğrenilmesi üzerine ekiplere talimat veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, hasta vatandaşın kurtarılması için Büyükşehir Belediyesi ekiplerini seferber etti. 

SEDYEYLE 2 KİLOMETRE TAŞINDI

Aşırı yağışlar dolayısıyla ulaşımın güçlükle sağlandığı eve yaya olarak ulaşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri vatandaşın taşınması için çalışma başlattı. AFAD ve 112 Sağlık ekipleri ile birlikte evinden alınan vatandaş Ordu’nun zorlu arazi şartlarında 2 km sedye ile taşınarak ambulansa ulaştırıldı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 112 Sağlık ekipleri ve AFAD’ın özverili çalışması ile hastaneye ulaştırılan vatandaşın genel durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Vatandaşın kurtarılması için çalışmalara katılan Zafer Mahallesi Muhtarı Ali Gündoğdu ve mahalle sakinleri duyarlı davranışı dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti. Ekiplerin özverili bir çalışma yaptığını belirten Muhtar Gündoğdu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız olayı öğrenir öğrenmez ekiplerini hemen buraya gönderdi. AFAD ve 112 ile birlikte yapılan çalışma ile hasta vatandaşımız ambulansa, oradan da hastaneye ulaştırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ekibine, AFAD ve 112 ekiplerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim