2018 yılından itibaren Koç Grubu'na ait Yapı Kredi Bankası'nın İnsan Kaynakları, Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göre yapan 53 yaşındaki Hakan Alp, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti. 

Ailesinin memuriyeti dolayısıyla çocukluğunu ve gençlik yıllarını Ordu'da geçiren ve Ordu Lisesi mezunu olan Alp'in sevenleri ve dostlarına her fırsatta kendisinin Ordulu olduğunu dile getirdiği öğrenildi. 

Görev yaptığı Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları sosyal medya hesaplarında, "İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcımız, abimiz ve mentorumuz Hakan Alp'i, geçirdiği kalp krizi nedeniyle maalesef kaybettik. Çok üzgünüz. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Yapı Kredililere başsağlığı ve sabırlar dileriz. Seni hiç unutmayacağız…" mesajını paylaştı. 

HAKAN ALP KİMDİR?

Koç Grubu'na ait Yapı Kredi Bankası'nın İnsan Kaynakları, Organizasyon ve İç Hizmetler Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, Ordu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tamamladı. Kariyerine 1991 yılında Garanti Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda başlaDI. 1997-1999 yılları arasında aynı bankanın Eğitim Müdürü olarak görev yapan Alp, 2000-2003 yılları arasında Humanitas Doğuş İnsangücü Yönetimi A.Ş'de Eğitim, Üst Düzey Yönetici Geliştirme, Mali ve İdari İşler ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 2003-2005 yılları arasında Tansaş Perakande Mağazacılık'ta İnsan Kaynakları Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı, 2006 yılında ise Sütaş'ta İnsan Kaynakları Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2007 yılında QNB Finansbank'a İnsan Kaynakları Grup Yöneticisi olarak transfer olan Alp, 2010-2018 yılları arasında aynı bankanın İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı rolünü yürüttü. Alp, Eylül 2018'den bu güne Yapı Kredi'de İnsan Kaynakları ve Organizasyon Yönetimi'nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 

Editör: TE Bilisim