ORDU - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre başta Ordu olmak üzere tüm Karadeniz Bölgesi'nde en çok tercih edilen kadın ve erkek isimleri listelendi. Ordu'da kadınlar en fazla Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Zeynep isimlerini kullanırken, erkekler ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hasan isimlerini tercih etti. Peki diğer illerdeki durum ne? İşte detaylar.

Amasya'da en çok kullanılan kadın isimleri, Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Zeynep olurken, en çok tercih edilen erkek isimleri ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hüseyin oldu.

Artvinliler kadınlarda en çok Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Meryem ismini kullanırken, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hasan isimleri tercih edildi.

Bolu'da ise yine kadınlarda Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Şerife isimleri kullanılırken, erkeklerde Mehmet, Mustafa, İsmail, Ahmet ve Hüseyin isimleri kullanılıyor.

Çorumlular kadınlarda Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Satı isimlerini kullanırken, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ali, Hüseyin ve Ahmet isimlerini tercih etti. 

Ve Giresun. Kadınlarda Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Zeynep isimleri çoğunlukta kullanılırken, erkeklerde Mustafa, Mehmet, Ahmet, Ali ve Hüseyin isimleri kullanıldı.

Gümüşhaneliler kadınlarda Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Zeynep isimlerini kullanırken, Mustafa, Mehmet, Hasan, Hüseyin ve Ali en çok kullanılan erkek isimleri oldu.

Kastamonulular kadınlarda Fatma, Ayşe, Hatice, Şerife ve Emine ismini kullanırken, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Hasan ve Hüseyin isimlerini tercih etti.

Ve Ordu. Ordu'da aileler kadınlarda en çok Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Zeynep isimlerini kullanırken, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hasan isimlerini tercih etti.


Rize'de en çok kullanılan kadın isimleri Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Havva isimleri kullanılırken, erkeklerde ise Mustafa, Mehmet, Ahmet, Ali ve Hasan isimleri kullanıldı.

Samsunlular kadınlarda en çok Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Hanife isimlerini tercih ederken, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hasan isimlerini kullanıyor.

Sinop'da da kadınlarda en çok Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Fadime isimleri kullanılırken, erkeklerde ise Mehmet, Mustafa, Hasan, Hüseyin ve Ahmet isimleri kullanılıyor.

Trabzon'da kadınlarda Fatma, Ayşe, Emine, Asiye ve Hatice isimleri kullanılırken, erkeklerde ise Mustafa, Mehmet, Ali, Ahmet ve Hasan isimleri kullanıldı.

Zonguldaklılar kadınlarda en çok Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Hanife isimlerini kullanırken, erkeklerde Mehmet, Hüseyin, Mustafa, Ahmet ve İsmail en çok kullanılan isimler oldu.

Bayburtlular kadınlarda en fazla Fatma, Ayşe, Hatice, Emine ve Zeynep isimlerini kullanırken, erkeklerde ise Mustafa, Ahmet, Mehmet, Yusuf ve Murat isimlerini kullandı.


Bartınlılar da benzer isimleri tercih etti. Kadınlarda en fazla Fatma, Ayşe, Hatice, Emine ve Zeynep isimleri tercip edilirken, erkeklerde Mehmet, Mustafa, Hasan, Hüseyin ve Ahmet isimleri kullanıldı.

Karabük'te ise kadınlar en çok Fatma, Ayşe, Hatice, Emine ve Şerife, erkeklerde ise en çok Mehmet, Mustafa, Ahmet, Hüseyin ve İsmail isimleri kullanıldı. 

Düzce'de ise kadınlar en çok Fatma, Emine, Ayşe, Hatice ve Havva isimlerini kullanırken, erkekler ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali ve Hasan isimlerini kullandı.
Editör: TE Bilisim