Ordu Valisi Tuncay Sonel, bizzat mektup yazıp ne istediklerini öğrendiği öksüz ve yetim çocukların bir bir evlerini ziyaret ederek yüzlerini güldürdü, sevinç gözyaşlarına ortak oldu.

Sonel, Ordu genelinde tespit ettirdiği 2 bin 112 yetim ve öksüz çocuğa birer mektup gönderdi. Vali Sonel, mektubunun sonuna koyduğu "Eğer, annen ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin, annenden veya babandan isteyeceğin şey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olacağım" notu ile çocuklardan isteklerini öğrendi.

Yetim ve öksüz çocuklardan gelen mektupları okurken kimi zaman hüzünlenen, kimi zaman da tebessüm eden Sonel, bilgisayar, bisiklet, telefon, tablet, genç odası, televizyon, çamaşır makinası, oyuncak, gitar, kitap seti ve yavru köpek gibi birçok talepleri olan çocukların isteklerini, hayallerini hayırseverlerin de desteğiyle yerine getirdi.   

İŞTE O MEKTUP

O mektuplardan birine de 13 yaşındaki Çisem Gül Baydemir yanıt verdi. Çisem'in yazdığı satırlar hem Vali Sonel'i, hem de okuyan herkesi duygulandırdı. Babasını lösemi nedeniyle 4 yıl önce kaybettiğini belirten Çisem, "İki yıl tedavi gördü. İlk sene Samsun'da, sonra da Ankara'da tedavi gördü. Samsun'a gitmeden önce bana bir söz verdi. Dedi ki, 'Yaz gelmeden iyileşip yanına geleceğim ve yazı birlikte geçireceğiz' dedi. Sözünü tutup geldi, ama tedavisini tamamlamadan. Bana olan sözünü tutmak için hastaneden kaçıp gelmiş, ama bana iyileştiğini söyledi. Birlikte çok güzel iki ay geçirdik. Bir sürü şey yaptık, çok eğlendik. Arada hastaneye gidip kan değerlerine baktırıyorduk. Bir gün kan değerleri çok düşük çıktı. Ankara'ya gidip hastaneye yattı, tekrar tedavi görmeye başladı. Kış boyu tedavi gördü, yazın karne günüme gelmek için doktordan 1 haftalığına izin aldı. O babamı son görüşümdü. Gittikten 1 ay sonra bir gece annemle birlikte babamın vefat ettiğini öğrendik. Babam ve annem küçüklüğümde bana bir söz verdiler. Beyaz terier cinsi köpek alacaklardı. 12 yaşına girince sana bu köpeği alacağız dediler, ama şu an 13 yaşındayım. O köpeği almaya babamın ömrü yetmedi, annemin de durumu yok. Bu köpeği istememin sebebi ailemize üçüncü bir canlı girsin. Bana kitap ve köpek konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ellerinizden öper, saygılarımı sunarım."

KARŞILIĞI ÇOK 'ŞAHANE' OLDU

Mektubu okuduktan sonra göz yaşlarını tutamadığını dile getine Ordu Valisi Tuncay Sonel, 13 yaşındaki Çisem Gül Baydemir'in o isteğini yerine getirdi, hem istediği kitapları hediye etti, hem de talep ettiği yavru köpeğe kavuşturdu. Vali Sonel'den köpeği teslim alırken duygulandığı görülen Baydemir, "Beni çok sevindirdiniz. Allah'ım da sizi sevindirsin." dedi. 

Minik Çisem, Vali Sonel ile birlikte minik köpeğe 'Şahane' ismini verdi.

Editör: TE Bilisim