ORDU - Vali Balkanlıoğlu'nu Vali Vekili Niyati Erten, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Vali Yardımcıları Ömer Adar, Halil Karbuz, Fatih Görmüş. Engin Avcı, İsa Bolat, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri karşıladı. Karşılama töreninin ardından ilk kez makamına oturan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Son Valiler Kararnamesi ile Ordu İline atanmış bulunuyorum. Ordu Türkiye'nin ve Karadeniz'in incisi güzel bir vilayeti" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN HİZMET ÜRETEBİLMEK"

Ordu'nun hem yayla, hem de deniz turizmi açısından birçok imkanlara sahip olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Bu makam ve mevkiler bizlere baki değil. Önemli olan burada kaldığımız sürece hizmet üretebilmek. Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte uyum içinde güzel hizmetler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"KAMU HİZMETİ VATANDAŞ ODAKLI HALE GELECEK"

Basın mensuplarına "Sizlerle her konuda şeffaf ve açık bir şekilde birçok şeyi paylaşmak isteriz" diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Önümüzdeki dönemlerde kamu hizmetini vatandaş odaklı hale getirip, kapımızı herkese açarak, hizmette bir vesile yapabilir, Ordu'yu ve Ordu insanını kucaklayabilirsek ne mutlu diyeceğiz" şeklinde konuştu. Ordu'dan 15 yıl önce geçtiğini ve bugün Ordu'yu gelişmiş bir il olarak gözlemlediğini söyleyen Balkanlıoğlu, "Ordu potansiyeli yüksek bir il. Büyükşehir olması nedeniyle kamu hizmetleri değişim ve dönüşüm sürecinde. Valilik olarak daha çok eğitim, kültür, sağlık, emniyet, asayiş gibi devletin asli fonksiyonları ile ilgilenmek durumunda kalacağız. Biz çalışan, üreten, ciddi ve samimi insanları her zaman takdir etmişsizdir. Ordu'yu eğitimde, sağlıkta, turizmde ve diğer tüm alanlarda ön plana çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN İYİ İLETİŞİM KURMAK"

Vali Balkanlıoğlu, "Buraya Vali olarak atandık ne ilk ne de son olacağız. Makamlarda oturanlar sürekli değişecektir. Önemli olan çalıştığımız sürece iyi iletişim kurmak, iyi ilişkiler içerisinde bulunmak, kaliteli hizmetler yapmak ve Allah razı olsun diyen insanlardan dua almak" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hizmet demek, vatandaşın işini görmek, vatandaşın herhangi bir müracaatı, şikayeti olduğunda değerlendirmek, yerine getirmek demektir. Vatandaşa hizmet üretmek, hizmet etmek, işini kolaylaştırmak gerekiyor. Çalıştığım her yerde belediye, üniversite, adliye, sivil toplum örgütleri ve kamu kurum kuruluşları ile son derece uyumlu bir çalışma yürüttük. Ordu'da sizlerin desteği ve çabasıyla bir orkestra şefi gibi kamu hizmetlerini yürüteceğimize inanıyorum. Sizlerin içerisinde işini seven, çabalayan arkadaşlar olursa bu uyum içinde bizlerde başarılı oluruz ama sizlerden biri devlet çarkını işletmede sıkıntı oluşturursa, bütün sistem sıkıntıya girer. Hepinize teşekkür ediyor, uyumlu çalışma sergileyeceğimize inanıyorum."
Editör: TE Bilisim