Ordu'da etkisini sürdüren kar yağıyı yeni haftada eğitim ve öğretimin aksamasına neden oldu. Ordu Valiliği 14 ilçenin tamamında okulların tatil edilmesine karar verdi.  

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gürgentepe, Gölköy, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye ve Ulubey ilçelerindeki okulların tamamında, Altınordu, Fatsa, Gülyalı, Perşembe ve Ünye ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okulların 21 Mart Pazartesi günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ilçelerdeki engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.  

SAMSUN'DAKİ DURUM

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar ve buzlanmanın etkili olduğu Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde 21 Mart Pazartesi günü bazı okulların tatil edildiği belirtildi.

GİRESUN'DAKİ DURUM

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Dereli ve Güce ilçelerinde tüm okullarda 21 Mart Pazartesi yüz yüze eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, merkez, Bulancak, Çanakçı, Doğankent, Espiye, Keşap, Piraziz, Tirebolu ev Yağlıdere ilçesinde köy okullarının  tatil edildiği, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı ifade edildi.

SİNOP VE TOKAT'TAKİ DURUM

Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, kar ve soğuk havanın etkili olduğu bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Tokat ve ilçelerde 21 Mart Pazartesi taşımalı eğitime ara verildiği duyuruldu. Öte yandan Reşadiye ilçesinde resmi ve özel anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği bildirildi. 

Sinop'ta da Türkeli, Ayancık, Dikmen, Durağan, Gerze ve Erfelek ilçelerinde kar ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime ara verildi.

KAR NE KADAR DEVAM EDECEK?

Ordu'da soğuk hava hafta boyunca devam edecek. Kar yağışı ise 22 Mart Salı gününden itibaren Ordu'yu terk edecek. Özellikle hafta sonu 26 Mart'tan itibaren hava sıcaklıkları 10 ila 16 derece aralığında mevsim normallerine dönmeye başlayacak.  

Editör: TE Bilisim