Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrasında Ordu'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler tedbir açıklaması yaptı. 

Başkan Güler, "Balkanlardan gelen soğuk ve fırtınalı hava sebebi ile ilimiz genelinde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Cumartesi günü itibari ile yüksek kotta bulunan ilçeler ve kırsal mahallelerde, Pazartesi itibarı ile ilçe merkezlerinde de yoğun kar yağışı beklenmektedir. Kar yağışının uzun süre devam edeceği beklenmesinden dolayı, vatandaşlarımızın bu konuda tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandı. 

"YAYLALARDAN GERİ DÖNÜN"

Alınması gereken tedbirler konusunda da önemli uyarılarda bulunan Başkan Güler, "Yaylalarda bulunan vatandaşların hayvanları ile birlikte şehir ve mahalle merkezlerine gelmeleri, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların gıda ve hayvanlarının yem ihtiyaçları konusunda tedarikli olmaları, diyaliz, doğum ve sürekli tedavi gerektiren hastaların şehir merkezlerine gelmesi, acil ihtiyaçlar dışında kar yağışının yoğun olduğu zamanlarda ihsanların evlerinde olması gerekmektedir. Kar lastiği olmayan araçların karla mücadele çalışmaları bitene kadar seyahat etmemeleri, yolcu taşımacılığı yapan servis araçları ve dolmuşların zincir takması, sürücülerin çeki halatı ve zincir bulundurmaları, araç sahiplerinin özellikle dar olan yol güzergahlarında araçlarını karla mücadele çalışmasına engel olmayacak yerlere park etmeleri gerekmektedir" dedi. 

Editör: TE Bilisim