Bir tarafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, afet bölgesi Gaziantep'te incelemelerde bulunurken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 351'e yükseldiğini açıkladı. 

"1.117 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yaşadığımız bu büyük afette göçük veya yıkım sonucu an itibarıyla 14 bin 351 kişi hayatını kaybetmiş, 63 bin 794 kişi yaralanmıştır." dedi.

Depremlerin ardından 1117 artçı deprem meydana geldi.

"SÜRECİ SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞTÜRENLER VAR"

Gaziantep'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak. Süreci ne yazık ki siyasi istismara dönüştürenler var. Bu istismara benim vatandaşım, halkım asla prim vermeyecektir. Bir taraftan konteyner çalışmalarımız, diğer taraftan yurt dışından gelecek konteynerlerimiz var. Gelecek konteynerleri 10 ile dağıtacağız. Bugün Meclis'te yapılacak oylamayla OHAL yürürlüğe girmiş olacak. Türkiye'de süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına karşı müdahale imkanını devlete vermiş olacaktır." dedi.

Tokat 4.7 ve 4.1'lik iki ayrı depremle sallandı Tokat 4.7 ve 4.1'lik iki ayrı depremle sallandı

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, itfaiye, tahlisiye, MEB, STK'ler ve uluslararası ekiplerin 24 bin 727 arama kurtarma personeli görev yapıyor.

Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709.

Editör: TE Bilisim