ORDU - Miraç Kandili dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, miracın önemini ve Hz.Peygamber'in miraçtan ümmetine getirdiği hediyeleri anlattı. Kolukısaoğlu bütün Orduluları Altınordu Bucak Camii'nde düzenlenecek olan Miraç Kandili özel programına da davet etti. 

Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, "Miraç, miladi 610 tarihinde Peygamber olan Efendimiz, ilahi mesaja tebliğe devam etti. La ilahe illallah Muhammedür Resulullah deyin, Dünya ve Ahiret mutluluğuna kavuşun, kurtulun buyuruyor. Bundan sonra akla hayale gelmez işkencelere, sıkıntılara maruz kalırlar. 3 yıl süren boykat olayı da çok sıkıntılara neden olmuştur. Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, dedikleri için işkence gören Müslümanların sayısı çoğalıyordu. Hz. Bilal Habeşî, Sümeyye, Amar, Yasir bunlardan bir kaçıdır. Peygamberimiz Taife büyük bir ümitle gider, ancak Taif halkıda onu kötü karşılarlar, hatta taş yağmuruna tutup yaralarlar. Bu arada Hz. Hatice vefat etmişti, bir iki gün sonra da Ebu Talip vefat eder. Hz.Hatice ve Ebu Talib'in ölümü 'Hüzün Yılı' olarak anılır olur. Hz.Muhammed efendimiz kendisini yapayalnız hissettiği, hayat iyice çekilmez hale geldiği bir sırada Allahü Teâlâ habibinin yalnız olmadığını, sahipsiz olmadığını ve devranın hep böyle gitmeyeceğini göstermek, üzüntüsünü gidermek, ona moral vermek için onu kendi katında misafir ediyor. Böylece Miraç olayı vuku buluyor. İsra suresi ve Necm suresi bize Miracın hikâyesini anlatıyor.  Namazda okuduğumuz Ettehiyyatü duası bize Miraç hatırasıdır. Peygamberimiz, "Namaz Müminin Miracıdır" buyuruyor.

Kolukısaoğlu, Miraç Kandili gecesinde tüm camilerde günün anlam ve önemi dolayısıyla programlar düzenleneceğini de belirterek, "5 vakit namazı kazasını kılalım. Allah rızası için nafile namazı kılalım. Tövbe ve istiğfarları çok yapalım. Zikir ve tesbihatımızı daha çok yapalım. Yetim, yoksullara yardım yapalım. Birbirimizle tebrikleşelim. Dargınlıklara son verelim. Yaşlılar ve hastalara ziyaret edelim. Mezarlıklara gidip bir Fatiha okuyalım. Birliğimizin, dirliğimizin, muhabbetimizi daha da kuvvetlendirmesine dua edelim. Rabbimizin, "Hepiniz Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, ayrılığa, tefrikaya düşmeyin. Nasip olduğumuz bugün ve geceleri manevi yükselişimize vesile edelim. Bu Dünya'da yaşarken bizi bekleyen yarınımız var. O yarına hazırlık yapalım. Hatta Allah'ın nasip ettiği her gün için "Bugün ömrümün son günü olabilir" bilinciyle hareket edelim. En yakınımızdaki camiye bütün aile Kabetullahın şubesinde geceyi ihya edelim" dedi. 

Miraç Kandili dolayısıyla Ordu İl Müftülüğü de, Altınordu Bucak Camii'de akşam namazından sonra program düzenleyecek.
Editör: TE Bilisim