VAN - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlar devam ederken, bugün öğle saatlerinde Van’dan gelen acı bir haber yine yürekleri burktu. Hainler, bugün saat 11.00 sıralarında Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak’ta bulunan Dumlupınar ilk ve ortaokulu yakınlarında daha önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Hain saldırıda 2 polis şehit düşerken, 1 polis de yaralandı. 

Hain saldırının ardından, şehit olan polislerin cenazeleri ambulansla olay yerinden alındı ve bölgede hava destekli operasyonlar başlatıldı.

Bu arada şehit polislerin kimlikleri de belli oldu. Şehit Polis Memuru Osman Bodur’un Terörle Mücadele Şubesi’nde, diğer Şehit Polis Memuru Yakup Kurt’un da Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli oldukları öğrenildi. Şehit polislerden Osman Bodur’un Giresun’un Eynesil nüfusuna kayıtlı olduğu ancak ailesinin de Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşadığı öğrenildi. Bodur’un uzun yıllar Ordu’da görev yaptıktan sonra Van’a da gönüllü gittiği öğrenildi.

İkinci şehit Van İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde çalışan Yakup Kurt’un da Samsun nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Şehitlerin cenazeleri, Van’da düzenlenecek olan devlet töreninin ardından memleketlerine gönderilecek.
Editör: TE Bilisim