VAN - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar devam ederken, bugün öğle saatlerinde Van'dan gelen acı bir haber, yine yürekleri burktu. Saat 11.00 sıralarında Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak'ta bulunan Dumlupınar ilk ve ortaokulu yakınlarında daha önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Hain saldırıda 2 polis şehit düşerken, 1 polis de yaralandı. 

"ŞEHİTLER DEVLET TÖRENİYLE UĞURLANDI"

Hain saldırıda şehit düşen Başpolis Memuru Yakup Kurt ve Polis Memuru Osman Bodur için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda devlet töreni düzenlendi. Şehitler naaşlarının tören alanına getirilmesinin ardından saygı duruşunda bulunularak öz geçmişleri okundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu dua sonrası, şehitlerin Türk Bayrağı'na sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde askeri uçağa konuldu. Şehit Başpolis Memuru Yakup Kurt'un naaşı memleketi Samsun'a, Şehit Polis Memuru Osman Bodur'un naaşı ise memleketi Giresun'a uğurlandı.  Van Valisi İbrahim Taşyapan yaptığı yazılı açıklamada, "İlimiz İpekyolu ilçesinde 30.05.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcının patlaması ile şehit olan emniyet mensuplarımız Başpolis Memuru Yakup Kurt ve Polis Memuru Osman Bodur’un naaşlarını, düzenlenen törenlerin ardından memleketlerine uğurladık. Yüce Mevla’dan şehitlerimize rahmet diliyor, kederli ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar niyaz ediyorum. Emniyet teşkilatımızın ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.
 
Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, şehit yakınları, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Temel ile kurum amirleri, emniyet müdürlüğü personeli ve askeri erkân katıldı.
Editör: TE Bilisim