İSTANBUL - Ordu'nun turizm alanında tanıtılması adına yoğun çalışmalar yürüten Vali İrfan Balkanıoğlu'na, Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert tarafından "Fahri Hemşehrilik Beratı" verildi.

Ordu'nun tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret ederek tanıtımını yapan, yerel ve ulusal basın kuruluşlarında yer almasına sağlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu için Gölköy Belediye Meclisi'nin almış olduğu karar doğrultusunda "Fahri Hemşehrilik Beratı"nı İstanbul Maltepe'de düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri'nde canlı yayında alan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Ordulu'nun ve Gölköylü'nün hemşehrisi olmak benim için şereftir" diyerek kabul etti. 

Kendisi için bu ödülün çok anlamlı olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "İstanbul Maltepe'de, Ordu Tanıtım Günleri'nde ve canlı yayında böyle bir ödülü açıkçası beklemiyordum. Benim için büyük bir ödül ve canlı yayında verilmesi sürpriz oldu. Şuan duygusal bir an yaşıyorum. Ordu'nun fahri hemşehrisi olmak, Gölköylüler'in hemşehrisi olmak benim için büyük bir şereftir. Ben Ordu'yu ve Gölköy'ü hakikaten ilk gördüğüm an aşık olan bir insanım. Sadece kendim şahsi olarak onlarca kez Gölköy'e gelmişimdir. Bu güzelliği herkes görsün, turizm canlansın, Gölköy kazansın, Ordu kazansın diyerek de ilçenin tanıtımı noktasında büyük gayretler gösteriyoruz. Gölköy bunu hak ediyor, Ordu bunu hak ediyor. Teveccüh göstererek bana Fahri Hemşehrilik Beratı veren başta Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Başkan Yardımcısı Murat Emre Ömerustaoğlu, Belediye Meclis üyelerine ve Gölköylü hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Ordu'nun ve Gölköy'ün turizm alanında tanıtılmasına büyük katkılar sağlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, "Sayın Valimiz, ilimizin turizm alanındaki tanıtımına yaklaşık 3 yıldır büyük katkılar sağlıyor. Gölköy ilçemize olan sevgisini, enerjisini tanıtıma dönüştüren Valimiz İrfan Balkanlıoğlu gerek sosyal medya hesaplarında, gerekse yerel ve ulusal basında, her alanda Gölköy'ün adını duyurmuştur. Kendisine zaman zaman Ulugöl'de denk geliyoruz. Bazen de misafirlerini burada ağırlıyor. Kendisini biz artık bir Gölköylü olarak görüyoruz" dedi.
 
"KARARI CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ"

Gölköy Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı oturumunda aldıkları karardan Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun haberi olmadığını belirten Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Gölköy'de 'Fahri Hemşehrilik Beratı'nın da ilk defa verildiğini belirterek, "Biz, Sayın Valimizin ilimize ve ilçemize olan katkılarını ebedileştirmek istedik. Bu nedenle de İstanbul'da düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri'nde ilçemizin stantında ağırladığımız Sayın Valimize böyle bir sürpriz yaptık. Bizi de böylelikle gittiği, görev yaptığı yerlerde de hiç unutmaz diye düşünüyorum. Sayın Valimize, ilçemize vermiş olduğu kültür ve turizm tanıtımlarından dolayı bütün ilçem adına, İstanbul’da yasayan tüm Gölköylüler ve Ordulular adına teşekkür ediyorum. Her şey gönlü gibi olsun" dedi.

Vali Balkanlıoğlu, Fahri Hemşehrilik Beratı'nı Ak Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert'in elinden aldı.
Editör: TE Bilisim