ORDU - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, TV52'de Fatma Meltem Naz Yılmaz'ın hazırlayarak sunduğu 'Haber Masası' programının canlı yayın konuğu oldu. Burada Ordu'da yapılan yol çalışmalarından bahseden Vali Balkanlıoğlu, "Karadeniz-Akdeniz Yolu, 600 km.lik bağlantı yolu. 1880 yılının rüyası bu. Sultan Abdülhamit bile düşünmüş. Bu artık somut bir hale gelmiş, projeleri hazırlanmış, yer yer ihale edilmiş ve hızlı bir şekilde tamamlanıyor. İlimizde kalan güzergah 100 km. Bunun 42 km.si tamamlanmış, 58.2 km.lik kısmında da çalışmalar devam ediyor. Uzunisa-Gümüşköy arasındaki 15.1 km.lik, Pınarlı-Topçam arasındaki 11 km.lik ve Gürgentepe ayrımından Mesudiye arasındaki 20.1 km.lik kesimleri ile Mesudiye-Koyulhisar arasındaki 12 km.lik kesimi 2015 yılında bitirilecek. Hem havaalanımız, hem Akdeniz'e bağlanan yolumuz, artık bu yoldan 5-6 saatte Adana'ya ineceğiz. Düşünün onlar da buraya gelecekler." dedi.

"GAP'I KARADENİZ'E BAĞLIYOR" 

Yapımı devam eden yol projeleri tamamlandığında GAP'ın Karadeniz'e bağlanacağını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Adana'nın, Çukurova'nın bütün verimli topraklarının ürettiği bütün mahsullerin çoğu, Rusya'ya ihraç ediliyor. Oralardanh TIR'larla gelip belki buradan limanlarla gönderilir hale gelecek. Ya bize liman yapılacak, ya da Giresun Limanı geliştirilecek. Burası aynı zamanda ihracat kapısı olacak. Hem turizm, hem ticaret gelişecek." diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bir yolumuz daha var malum. Ünye-Niksar-Tokat yolu. Buna ilişkin de somut adımlar atılmış. Proje çalışmaları devam ediyor, yalnız bu biraz daha pahalı. Bir milyar, bir katrilyon bize maliyeti. Bu da, Ünye-Akkuş arası proje çalışmaları devam ediyor. 2014 yılında proje işi bitecek. Proje deyip de geçmemek lazım. Santim santim GPS sistemiyle belirleniyor güzergah. Orada özel şahıs mülkü var, kaya var şu var, bu var. Kimi yere tünel koyacaklar, kimi yere viyadük koyacaklar. Boyutları nasıl olacak, ayaklar nereye oturacak. Neresi kazınacak? Bunların hepsinin tek tek tespit edilmesi lazım. Mühendisler araziye girecek ellerinde ölçüm aletleri uydudan da faydalanacak. Bizim yürümemiz günler sürer ama 2014 yılında burası tamamlanacak somut hale gelip ihaleye çıkacak. 1 milyar lirayı bulacağı söyleniyor. Akkuş-Niksar arası 29 km.lik burası da onaylandı ve yatırım programına alınmasına ramak kaldı. Burası başlayacak inşallah. Dolayısıyla iki taraftan da kuzey güneye bağlanırken, Ordu'nun şansına bakın ki iki yol geçiyor. Demek ki, Allah Ordu'yu Kadir Gecesi'nde yaratmış. Malum Ramazan ayındayız. Dolayısıyla Kadir Gecesi de, bin aydan daha hayırlı. Dolayısıyla çok şanslı olan insanlara ne derler? Allah seni Kadir Gecesi'nde mi yarattı gibi. Ordu'yu da Allahü teala Kadir Gecesi'nde yaratmış olmalı. Bu kadar güzel bir il, bu kadar şanslı bir il aynı zamanda." 
Editör: TE Bilisim