ORDU - Ordu Valisi Seddar Yavuz, telefon dolandırıcılarının artık kendi adını dahi kullanmaya başladıkları yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, yazılı bir açıklama yaptı.

Telefon dolandırıcılarının özellikle seçtikleri kurbanlarına, Vali Seddar Yavuz ve Özel Kalem Müdürü'nün adını  kullanarak, "Sayın Valimizin himayelerinde ihtiyaç sahibi şehit aileleri ve engelli vatandaşlarımız için yardım topluyoruz. Sizler de şehit ailelerine ve engelli vatandaşlarımıza yardımcı olur musunuz?" diyerek bağış talep ettiklerinin tespit edildiğini belirterek, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü vasıtasıyla yazılı bir açıklama yapıldı, "İtibar etmeyin" denildi.

İşte o açıklama: 

"Valiliğimizce yapılacak sosyal amaçlı organizasyonlar için işadamlarımızdan yapılabilecek yardım talebi, mutlak süratle yüzyüze görüşme yapılmak suretiyle yapılabilmektedir. Bu sebeple, telefon açılmak suretiyle işadamlarımız ve vatandaşlarımızdan yardım talebinde bulunan kişilere itibar edilmemelidir. Sayın Valimizin adını kullanmak ve şehit ailelerimizi ve engelli vatandaşlarımızı istismar etmek suretiyle kendilerinden yardım veya bağış talebinde bulunulan işadamlarımızın veya vatandaşlarımızın, mağduriyet yaşamamaları için dikkatli olmaları gerekmektedir.
 
Tereddüt yaşanması halinde ise, Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğünün 223 52 52 numaralı telefonundan durumu teyit etmeleri, bu teyidi yapmadan da asla bir hesaba para yatırmamaları, gerekirse durumu güvenlik birimlerine bildirmeleri, dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kalmamaları açısından önem arz etmektedir."
Editör: TE Bilisim