Ordu Valisi Seddar Yavuz'un yaptığı yazılı açıklama şu şekilde: 

"İlimiz genelinde yağan aşırı yağışlar, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde etkili olmuştur. Metrekareye yer yer yaklaşık 80 kg yağışın düştüğü Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerimizde çok sayıda heyelan, toprak kayması, su baskını ve dere-ırmak taşması olayı meydana gelmiştir. 

Ünye ilçemizin Çevizdere mevkiinde bulunan Karadeniz Sahil Yolu'ndaki ulaşımı sağlayan Cevizdere Köprüsü'nde sel nedeniyle çökme meydana gelmiş ve Devlet Karayolu çift taraflı olarak trafiğe kapatılmıştır. Ünye ilçemizin Yiğitler Mahallesi'nde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişinin yaralandığı ihbarının alınması üzerine, arama-kurtarma ekiplerince olaya anında müdahale edilmiş ve 112 acil ambülans ekiplerince saat 15:00 itibariyle yaralılara ulaşılarak, müdahalede bulunulmuştur. İlk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi olmadığı belirtilmiştir. Ünye ilçemizin Cevizli Mahallesi'nde sel baskını nedeniyle evinde mahsur kalan Turhan Şahin isimli vatandaşımızı kurtarmak için iş makineleri devreye sokulmuş ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan helikopter talebinde bulunulmuş ve yapılan çalışmalar sonucu mahsur kalan vatandaşımız kurtarılmıştır. Ünye ilçemizin Cevizdere Mevkii'nde faaliyet gösteren bir tekstil işletmesinde mahsur kalan 165 işçiyi kurtarmak için arama-kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürmektedir.

Perşembe ilçemize bağlı Medreseönü Çandır Mahallesi'nde evinde mahsur kalan Aydın Serdar isimli vatandaşımız arama-kurtarma ekiplerince kurtarılmıştır. Perşembe ve Fatsa ilçelerimizde risk altında bulunan 8 konut tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Fatsa ilçemizin Eskimadendüzü Mevkii'nde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirilmiştir. Tahliye edilen fındık işçileri için Kızılay'dan 100 çadır ve 300 battaniye talebinde bulunulmuştur. Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen çok sayıdaki su baskınlarına, başta belediyeler olmak üzere AFAD ekipleri müdahale ederek, su tahliyesi yapılmaktadır."    

Editör: TE Bilisim