Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu-Giresun Havalimanı'nda kendisine ağır hakaretlerde bulunan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu mahkemeye veriyor. Hakkında suç duyurusunda bulunulacak isimler arasında CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da yer alıyor.

Vali Seddar Yavuz, konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan olayların kamera kayıtlarıyla birlikte mahkemeye sunacağını söyledi. Yavuz, "Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan olayla ilgili gerekli kamare kayıtları mevcut olup, hakaret içerikli ifadelerle ilgili yasal işlem başlatılacak" dedi. 

"OLAYLA İLGİLİ TWEET ATTI"

Bu açıklamanın ardından Ordu Valisi Seddar Yavuz, konuya ilişkin bir açıklama da sosyal medya hesabından yaptı. Vali Yavuz, "Valiliğimizin, VIP kullanımı ile ilgili hukuka uygun olarak almış olduğu karar, demokratik bir hak olarak eleştirilebilir.  Ancak, küfür ve hakaret ederek kişilik haklarına saldırıda bulunulması, asla kabul edilemez ve hukuki sonuçları olan bir davranıştır" dedi.

"İMAMOĞLU'DAN SES YOK"

Öte yandan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ise konuya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı.

"CHP'Lİ TORUN'DAN DA HAKARET DOLU SÖZLER"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, İmamoğlu ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ile ilgili de adli süreç başlatılacağını duyurdu. Vali Yavuz, CHP'li Torun'un da polis memurlarına hitaben "Tayyip'in uşakları bunlar. Haysiyetsizler, şerefsizler" diyerek, hakarette bulunduğunu açıklamıştı. 
 

Editör: TE Bilisim