ORDU - Ordu Valiliği önünde Vali Vekili Ekrem Ballı, Vali yardımcıları İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Emniyet Müdürü Suat Çelik ve Valilik personeli tarafından karşılandı.
Karşılamanın ardından, polis merasim mangasını selamlayan Vali Seddar Yavuz, daha sonra makamına geçti ve ilk açıklamasını daha önce hazırlanan metinden okudu ve kelimelerini büyük bir özenle seçerek konuştu. Sözlerine "Anadolu'nun Kapısı Muş'tan, Karadeniz'in İncisi Ordu'ya atanmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum" diyerek başlayan Vali Yavuz, "Uşak, Muş, şimdi de Ordu Valiliği'ne beni atayarak onurlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ve kabine üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Valiler, devleti ve hükümeti, ayrı ayrı her bakanı temsil ettiklerini de dile getiren Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sıfatla ilde devlet kurumları başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon ve işbirliği sağlarlar. Ordu ilimiz, tarım ve turizm başta olmak üzere bir çok alanda önemli bir potansiyele sahiptir. Şehrimizin varolan potansiyelini, ortak akıl, birlikte yönetim ilkesinden hareketle katılımcı bir anlayışla yönetmek arzusu içindeyiz. İstişareye önem verirken, sonuç odaklı bir yönetim anlayışında gerçekleştirmek için herkesten katkı bekliyorum. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ETKİN MÜCADELE VURGUSU"

Hukukun üstünlüğü, demokratik kurallar ve teamüller ile temel insan haklarına salgı düsturumuz olacaktır. FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütleriyle etkin bir mücadele yürütme konusunda kararlıyız. 

Toplumun dezavantajlı gruplarını oluşturan, yaşlı, engelli ve yoksul kesimlerle, şehitlerimizin aziz emanetleri aileleri ve kahraman gazilerimizle her fırsatta birlikte olmaya ve sorunlarını çözmeyeitina göstereceğiz.

Görevi devraldığım Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu'na hizmetleri için çok teşekkür ediyorum. Başlamış ve devam eden projelerin takipçisi olacağımızı, yeni fikir ve projeler geliştirmek için ekibimizle yerel yönetimler ve şehrin aktörleriyle çalışacağımız ifade etmek isterim. Valiliğimin hem Ordu, hem de şahsım için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."
Editör: TE Bilisim