Vali Sonel'in yeni yıl mesajı şu şekilde:

Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı

Sevinçleriyle, hüzünleriyle 2022 yılını geride bırakırken, yepyeni beklentiler ve umutlarla yeni bir yıla girmenin sevincini, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 
 
Öncelikle, 2023 yılının güzel şehrimiz Ordu’muza, Ülkemize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini, yeryüzünde barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum. 
 
Yeni yılın, önceki yıllardan daha bereketli, daha huzurlu ve mutluluk içinde geçmesi, güzellikleriyle unutulmayacak bir yıl olması en büyük temennimizdir. 
 
Yeni bir yıla girerken, geride bıraktığımız yılın da muhasebesini yapmalıyız. 2022 yılı; hem dünyada, hem bölgemizde, hem de ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Ülkemizi de yakından ilgilendiren Rusya-Ukrayna Savaşı, doğal afetler, maden kazası, orman yangınları gibi olumsuzluklar, hepimizi derinden üzmüş, yüreklerimizi dağlamıştır. 
 
Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen 2022 yılı; 1915 Çanakkale Köprüsü, Yusufeli Barajı, Rize-Artvin Havalimanı gibi dev yatırımların hizmete açıldığı, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un seri üretimine başlandığı, insansız savaş uçağı Kızılelma’nın semalarda yerini aldığı, savunma sanayimizin daha da geliştiği, hem yurt içinde, hem de yurt dışında terörle mücadelede üstün bir başarı elde edildiği bir yıl olmuştur.
 
2022 yılı, ilimiz açısından da önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmuştur. Ulaşımdan sağlığa, eğitimden kültüre, turizmden spora, çevre ve şehirciliğe kadar ilimizin beklentisi olan çok sayıdaki yatırımların ilk adımlarının atıldığı, bazılarına ivme kazandırıldığı, bazılarının da tamamlanarak hizmete açıldığı bir yıl olmuştur.
 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde, Bakanlarımızın destekleriyle ilimizin en ücra köşesine kadar çok önemli yatırımlar ve hizmetler yapılmıştır. Kamu hizmetlerini ilimizin en ücra köşelerine kadar götürürken, gönüller kazanmayı da ihmal etmedik. İlimiz genelindeki 2.112 yetim, öksüz evladımızı, 35.058 engeli olan vatandaşımızı, 414 şehit ailemizi, 515 gazimizi ve ihtiyaç sahibi ailelerimizi hiç unutmadık. Yılın belirli gün ve haftalarında değil, çalışma arkadaşlarımızla birlikte her gün, her an onların yanında olduk. 
 
İlimizin eğitim kalitesinin ve başarısının artması için 2022 yılında da gayretlerimizi sürdürdük. Deprem riski olan 66 okulumuzu yıktıktan sonra devlet-hayırsever işbirliği ile 57 yeni okul binasında, 790 dersliği ilimize kazandırdık. Yeni okul binalarının yanında, pansiyon, spor salonu, kütüphane, tasarım ve beceri atölyesi gibi birçok eğitim tesisi de ilimize kazandırıldı.
 
İlimizde üretim ve istihdamın artırılması için mevcut Ordu OSB ve Fatsa OSB‘ye ek olarak Ünye OSB, Ordu 2. OSB ve Fatsa OSB’yi büyütme çalışmalarımıza hız kazandırdık. OSB’lerimizde 11 bin civarında olan istihdam sayısı, inşallah yeni OSB‘lerin tamamlanmasıyla birlikte 30 bine çıkacak. 
 
Kadın üretimini ve istihdamını çok önemsedik. Bu nedenle de kadınlarımızın yapmış olduğu yöresel gıda ürünlerinin, el sanatlarının, el işleme ürünlerinin değerlendirilmesi, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla ilimiz genelinde son iki yılda 18 Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurduk ve onları destekledik.
 
Fındık ve bal üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan ilimizde tarımı ve hayvancılığı geliştirmek adına önemli projeler geliştirdik ve uyguladık. İlimiz ekonomisinin vazgeçilmez ürünü niteliğindeki fındığın yetiştirildiği fındık bahçelerinde verimin ve fındık kalitesinin artırılmasına yönelik örnek çalışmalar yürüttük.  
 
İlimizde eksikliği hissedilen 900 Yataklı Şehir Hastanemizin inşaatının hızla devam etmesi ve gelecek yıl bitecek olması, yine Ordu Çevre Yolu başta olmak üzere birçok yerde ulaşım çalışmalarının yapılması, yöre insanımızı çok mutlu ediyor. 
 
Yaptığımız her işte olduğu gibi, geride kalan bir yılın da muhasebesini yaparken, 2023 yılının en iyi şekilde geçmesi için “Büyük Ordu Ailesi” ile birlikte hangi adımları atmamız gerektiğini düşünmeli, zamanımızı, enerjimizi ve potansiyelimizi en verimli şekilde değerlendirmeliyiz.
 
2023 yılında, ilimizin sahip olduğu bütün değerleri kullanarak gerçekleştireceğimiz projelerle, Ordu’nun her yönüyle bir marka kent haline gelmesi, en önemli hedefimiz olacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, yarınların bugünden, yeni yılın eski yıldan daha iyi olmasını diliyor, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlayacağımız 2023 yılının başta, hizmet etmekten büyük bir onur duyduğum değerli Ordululara, Ülkemize ve tüm insanlığa huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, aziz vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Editör: TE Bilisim