ANKARA - Ordu eski Valisi, şimdiki Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Binali Yıldırım başbakanlığındaki 65.Hükümet döneminin ilk Valiler Kararnamesi ile Kayseri Valiliği görevinden Merkez Valiliği'ne çekildi. 

"ORDULULAR O'NU ÇOK SEVMİŞTİ!"
Kararnamenin imzalanmasıyla birlikte Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kendisine ait Twitter hesabından, "Üç yıldır yürüttüğüm Kayseri Valiliği görevim sona erdi. Yeni Kayseri Valisi değerli büyüğüm Sayın Süleyman Kamçı'ya başarılar diliyorum." dedi. Vali Orhan Düzgün, Ordu'da görev yaptığı süre içerisinde de hem bürokrasi, hem basın, hem de halk arasında çok sevilmiş, Orduluların gönlünü kazanmıştı.

"ORHAN DÜZGÜN KİMDİR?"
1967 Burdur doğumlu olan Orhan Düzgün, ilk ve ortaokulu Burdur'da, liseyi ise İzmir Maliye Meslek Lisesi'nde tamamlamış, 1984-1988 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde lisans, 1994-1996 yılları arasında da Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almıştı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın açtığı kaymakamlık sınavını kazanan Vali Düzgün, 1989'da Kırklareli kaymakam adayı olarak göreve başlamış, 1990 ve 1991 yıllarında 1 yıl süre ile yabancı dil öğrenimi ve İngiliz idari yapısı konusunda incelemelerde bulunmak üzere İngiltere'ye gitmişti. İngiltere dönüşü, Şarkîkaraağaç Kaymakam Vekilliği, ardından Afyon Sincanlı Kaymakamlığı, Diyarbakır Çüngüş Kaymakamlığı, Diyarbakır Vali Yardımcılığı ve Aydın Sultanhisar Kaymakamlığı görevlerinde bulunmuştu.

Psikolog Gül Düzgün'le evli ve 2 çocuk babası olan Orhan Düzgün, 29 Ağustos 2009 tarihli kararnameyle Ordu Valiliği görevine atanmış ve 3 Mayıs 2013 tarihine kadar da başarılı bir görev süresi tamamlamıştı. Görev süresi boyunca Orduluların da büyük bir sevgi ve saygısını kazanan Vali Düzgün, artık Merkez Valisi olarak görevine devam edecek.
Editör: TE Bilisim