ORDU - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesaj, gün boyunca Ordu'da beğenilen mesajlardan birisi oldu. İstiklal Marşı'nın yazarı Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un dizeleriyle bu önemli günü kutlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun mesajı şöyle:

"Milletimiz tarihin her döneminde binbir çeşit zorlukla karşılaşmış, bütün zorlukları yılmadan göğüslemiştir. Yedi düveli yenmiş onur duyduğumuz tarihimizi yazan eller, fedakar şehitlerimize ve gazilerimize aittir.

O ne müdhiş tipidir, Savrulur enkaz-ı beşer
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, 
Boşanır sırtlara vâdilere, sağnak sağnak.

Mehmet Akif'in de Çanakkale Şehitlerine şiirinde yer verdiği dizelerde belirttiği gibi bu vatan için serden geçen şehitlerimiz, gazilerimiz hepimizin gözünde tarifsiz bir değere sahiptir. Bu ülkenin insanlarının en büyük vefa borcu şehit ailelerimiz ve gazilerimizedir. Nitekim kahraman gazilerimize verdiğimiz değerin nişanesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül tarihini Gaziler Günü olarak ilan etmiştir. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gaziler Günü kutlu olsun."
Editör: TE Bilisim