ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Ünye Çamlık Projesi'nden vazgeçmesinin ardından Ünye'de yeni bir krizin fitili daha ateşleniyor. Çıkarılmak istenen krizin adresi ise bu kez Cevizdere. 

İstanbul'da yaşayan ve aynı zamanda Ünyeli olan Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr.Sait Kapıcıoğlu, Ünye Kent Gazetesi'ne verdiği özel demecinde krizin fitilini ateşleyen isim oldu. "Cevizdere kurtarılmalıdır" diyen Prof.Kapıcıoğlu'nun "Cüri Deresi ve Akçay temizlenmelidir. Ünye bir çöp sarmalına alınmıştır. Bu kimsenin kabul etmediği bir olaydır. Bu yapılanları Cumhurbaşkanı sakın duymasın. Duyarsa yapanlar ne halde olur onu merak ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Prof.Kapıcıoğlu'nun aynı gazetedeki demecinde Ünye Çamlık Projesi'yle ilgili olarak 'halkın egemenliği sayesinde iptal edildi' vurgusunu yapması ise dikkatlerden kaçmadı. 

ÜNYE'Yİ 'KASABA' OLARAK TANIMLADI

Prof.Dr.Sait Kapıcıoğlu, kendisine ait kişisel portalında ise Ordu'nun en büyük ikinci ilçesi olan Ünye'yi 'kasaba' olarak tanımladı. Özgeçmişinde, "Ünye'de doğdu. İlk ve orta eğitimini bu kasabada tamamladı" ifadelerini kullandı. Türk Dil Kurumu 'Kasaba'yı, "Şehirden küçük, köyden büyük, henüz kırsal özelliklerini yitirmemiş olan yerleşim yeri" olarak tanımlıyor. Ünye ve Fatsa kasaba statüsünden çıkarılarak 1920 yılında il olmasına karar verilen Ordu'ya ilçe olarak bağlanmıştı. 
Editör: TE Bilisim