Ünye'de geçtiğimiz ay yaşanan sel felaketinde yıkılan köprüler, onarılmaya devam ediyor. Devam eden çalaşmaları yerinde incelemek üzere Ordu Büyükşehir Başkanvekili Engin Tekintaş, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Sual Olgun çalışmaları yerinde inceledi. 

"500 YILLIK YAĞIŞ REJİMİNİ BAZ ALDIK"

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ıslah sonrası 500 yılda bir olabilecek aşırı yağışlarda bile herhangi bir tehlike olmayacağını söyledi. Bölgede 21 adet iş makinesi ile ıslah çalışmalarının yürütüldüğünü, çalışmalarda dere yatağı genişletme ve derinleştirme uygulaması ile kenar yükseltme çalışmalarının yapıldığını belirten Aydın, ayrıca Ünye Merkezde bulunan Tabakhane Deresi ıslah çalışmalarının da hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Aydın, DSİ olarak Tabakhane deresi içinde rusubat temizlik çalışmalarının kendileri tarafından yapıldığını, ıslah çalışmalarının yürüten ilgili yüklenici firmaya da ödeme konusunda sıkıntı yaşatmayarak çalışmaları hızlı bir şekilde bitirmesini sağlayacaklarını vurguladı.

"O KÖPRÜ KASIM AYINDA TRAFİGE AÇILIYOR"

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki o köprünün teslim süresinin Mart 2019 olduğunu ancak önümüzdeki Kasım ayında hizmete ve araç trafiğine açılacacığını söyledi. 

"SIKINTILARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Engin Tekintaş da açıklamasında, kolektif bir yapı ile tüm sıkıntıların üstesinden geleceklerini söyledi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ve benzer sıkıntıların yaşanmaması için gereken tedbirleri içeren çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Tekintaş, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'a da teşekkür etti.

"RİSKLER GERİDE KALACAK"

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar da, Ünye'de 3 adet dere olduğunu ve bu derelerde ki ıslah çalışmalarının büyük oranda bitirildiğini belirterek, yüzde yüz çözüm için ise Tabakhane Deresi'nin üst kısmında, Ünye Kalesi'nin altındaki alanda rusubat tutum alanının kamulaştırılarak bir an önce tersip bendinin yapılması gerektiğinin altını çizdi. 

Editör: TE Bilisim