Ordu Valiliği sabah saatlerinde bir kez daha uyardı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolijik değerlendirmelere göre; bölgemizde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İlimiz genelinde 23.08.2019 Cuma günü (bugün) akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak çok kuvvetli (51-70 kg/m2) olması beklenmektedir. İlimizde devam eden sağanak yağış nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

ÜNYE'DE HAYAT FELÇ

Sağanak yağışların en fazla etkili olduğu merkezlerden birisi Ünye ilçesi oldu. Ünye-Terme Karadeniz Sahil Yolu adeta dere yatağına dönüşürken, Tabakhane Deresi ise taşma noktasına geldi. Dere yatağının 10-15 santim daha yükselmesi durumunda Ünye'nin tamanının sel sularına kapılmasına neden olacak. 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı, "Ordu'muzda gerçekleşen sağanak yağışlar sel ve taşkın riski oluşturmaktadır. Yetkili birimlerimiz çalışmalarını önceden tamamlamış ve ihtiyaç halinde müdahaleye hazır durumdadır. Hemşehrilerimizin can ve mal güvenlikleri için dikkatli olmasında fayda var" dedi.

Editör: TE Bilisim