Ünye Belediyesi'nde bugün akşam saatlerinde devir-teslim töreni vardı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde büyük bir oy oranıyla Ünye'nin yeni Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Tavlı, önce mazbatasını sonra da makamını devraldı. 

Ünye Belediyesi önünde yoğun bir kalabalık ve belediye personeli tarafından karşılanan Başkan Tavlı'yı Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül karşıladı. Görev devir teslimi sırasında konuşan Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, kendisinin 4 aylık vekâlet dönemi süresinde adaletli bir yönetim anlayışı içerisinde Ünye'ye hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi. Sezgül, konuşmasında "Sayın, Hüseyin Tavlı'nın Ünyeli hemşerilerimizin teveccühü ile seçilmesi hepimizi çok mutlu etti. Ben kendisine güveniyorum. Projelerin devamı noktasında ve yepyeni projelerle Ünye'yi geleceğe taşıyacaktır. Bu süreçte Ankara’nın da desteğini alacağından hiç şüphem yok" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı da mazbatasını alarak resmi görev sürecinin başladığını belirtti, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve değerli büyüklerimizin 19 Ocak 2019 tarihinde bizleri Ünye'ye emanet ettiler. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde de bizleri teveccühleri ve destekleriyle bu makama layık gören aziz hemşerilerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

"ORTAK AKIL, İSTİŞARE VE ŞEFFAFLIĞIN TESİS EDİLECEK"

Ünye'de gönül belediyeciliğini ön planda tutacaklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı "Biz Ünye'de 127 bin hemşerimiz, bunu haricinde de kentimiz dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin de temsilcisi olmanın gayreti içinde olacağız. Gönül belediyeciliği ile birlikte tevazu, samimiyet ve gayretinde içinde olduğu, aynı zamanda ortak aklın, istişarenin ve şeffaflığın tesis edildiği bir dönemi yaşayacağız. Çıktığımız bu hizmet yolunda kazanmak değil, başarmak önemli. Bu minvalde 5 yıllık hizmet süremizi başarmış bir şekilde tamamlamayı ekibimiz ve teşkilatımızla birlikte Allah bizlere nasip eylesin" dedi.

"SEÇİMLERDE YÜZDE 58.40 OY ALMIŞTI"

31 Mart Yerel Seçimleri'nde siyasi rakipleri SP'li Veysel İnan, İP'li Berkay Torunoğlu, BBP'li Yunus Zor, DSP'li Fatih Günindi, BTP'li Vahit Bektaşdğlu ve VP'li Ali Furtuna'yı açık ara farkla geride bırakarak yüzde 58.40'lık oranla Ünye Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Tavlı, bugün akşam saatlerinde mazbatasını alarak resmen Ünye Belediye Başkanı oldu.

Tavlı, resmi olmayan kesin sonuçlara göre Ünye'de 79 bin 120, geçerli 75 bin 293 oyun yüzde 58.40'lık oranla 43 bin 972'sini almıştı. En yakın rakibi ise yüzde 22.26'lık oran ve 16 bin 757 oyla Saadet Partili Veysel İlhan olurken, üçüncü sıraya ise yüzde 17.08'lik oran ve 12 bin 863 oyla İP'li Berkay Torunoğlu olmuştu. Ünye'de en az oy ise Vatan Partisi'ne çıktı. Ali Furtuna sadece 118 oy alabildi.

Editör: TE Bilisim