Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret eden Duman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, Ordu'da gerçekleştireceğimiz UCLG-MEWA Kültür Komitesi toplantısı ile alakalı değerlendirmelerde bulunduk" dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı  (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman ve beraberindeki heyetin ziyaretine ilişkin "Nazik ziyaretleri nedeniyle teşekkürler" açıklamasını yaptı. 

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) olarak amaçlarının yerel yönetimler arasında işbirliği oluşturmak, yerel yönetimlerin değerlerini koruyarak demokratik yerel yönetim anlayışının dünyadaki birleşik sesi ve sözcüsü olmak olduğunu belirten Genel Sekreter Mehmet Duman, "UCLG-MEWA, bugün dünyada yerel, bölgesel, ulusal ve  uluslararası düzeylerde en çok tartışılan, strateji ve projeler geliştirilen, çözüm arayışlarında bulunulan; 'İklim Değişikliği, Binyıl Kalkınma Hedefleri, Yoksullukla Mücadele, Yerel Finans, Desantralizasyon, Kent Diplomasisi ve Barışı Sağlama, Medeniyetler İttifakı, Toplumsal Kapsama ve Katılımcı Demokrasi, Cinsiyet Eşitliği, Kültür, Kentsel Mobilite, Kentsel Stratejik Planlama, Sürdürülebilir Kalkınma, Göç, Su' ve benzeri  alanda, çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu çalışmalar gücünü, UCLG üyelerinin aktif katılımından almaktadır. Aynı zamanda bu çalışmalar sayesinde geliştirilen ilkeler, stratejiler ve programlar, sadece yerel yönetimler tarafından değil, hükümetler ve uluslararası kuruluşlar tarafından da benimsenmekte ve sahiplenilmektedir." ifadelerini kullandı.

Duman, "UCLG-MEWA Kültür Komitesi, kültür, kültürel mirastan kültürel ve yaratıcı endüstrilere ve kültürel turizme kadar uzanan çeşitlilikteki ifadeleriyle sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları için hem bir etkinleştirici hem de yöneticidir" diyerek bahsetti. 

Genel Sekreter Duman ve beraberindeki heyet, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı da ziyaret etti. 

Editör: TE Bilisim