MANİSA (AKHİSAR) - Soma Maden Faciası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5'e çıktı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ve madenin Emniyet Vardiya Amiri Yasin Kurnaz'dan sonra Vardiya Amiri Hilmi Kazık da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

301 maden işçisinin hayatını kaybettiği, 486 işçinin de yaralandığı Soma soruşturmasıyla ilgili Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir açıklama yaptı. 

İşte o açıklama: 

18/05/2014 günü saat 21:30 sularında basınımızın bilgilendirilmesi amacıyla Soma İlçesinde basın açıklaması yapılmış olup, devam eden adli soruşturma süreci hakkında basınımıza bilgi paylaşılacağı açıklandığından, yeniden ek bir bilgi paylaşılmasında fayda olduğu değerlendirilmiştir.

Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından soruşturma devam ettirilmektedir. 18/05/2014 günü tutuklanma kararı verilmek üzere tutuklama talep müzekkeresiyle Mahkemeye sevkedilen şüpheli sayısı 16'dır.  Bunlardan 5 kişi tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmış, 8 kişi hakkında da adli kontrol altına alınarak Mahkemece serbest bırakma kararı verilmiştir.

Gözaltında bulunan şüpheli olduğu değerlendirilen toplam 6 kişi 19/05/2014 günü  gözaltından çıkarılarak ifadeleri alınmak üzere Soma Cumhuriyet Başsavcılığına getirilmişlerdir.

Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından şüphelilerin ifadeleri alınarak gerekli yasal süreç devam ettirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 
Editör: TE Bilisim