İSTANBUL - TÜRKİYE'de en ç ok neler konuşuluyor? Hangi başlıklar vatandaşın ana gündeminde yer alıyor? PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı. İşte Türkiye'nin en çok konuşulanları...

HAFTANIN GÜNDEMİ "IŞİD" 

Suriye'nin Kobane bölgesinde sürdürdüğü çatışmalara ara vermeyen IŞİD; 1898 haberiyle haftanın gündemini belirledi. Türkiye'de en çok konuşular konuların başında yer alan "PKK ve Çözüm Süreci" konusu 1527 haberi ile gündemde en fazla yansıma bulan ikinci konu oldu. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi hafta boyunca en fazla bahsi geçen olaylar arasında raporlandı. Gündemde önemli yansıma bulan haberler sıralamasında dördüncü sırada kayıtlara geçen konu ise Ak Saray için yurtdışından "İthal Edilen Ağaçlar" konusuydu.

Dört kişinin hayatını kaybetmesine yol açan "Kudüs Sinagog Saldırısı" haftanın en fazla haber alan beşinci konusu olarak raporlandı.
 
HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SİYASETÇİSİ "RECEP TAYYİP ERDOĞAN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 bin 126 adet haberle, hafta boyunca en fazla habere konu olan siyasi isim oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise 2 bin 576 adet haberi ile ikinci sıradaydı. Listede 1144 haberle üçüncü sırada yer alan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç sıralamayı takip etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise 456 haberi ile listenin beşincisiydi.
 
HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN ÜNLÜSÜ "DENİZ SEKİ"

Hakkında çıkan tutuklanma kararı sonrası uzun zaman yeri tespit edilemeyen ünlü sanatçı Deniz Seki, yakalanması haberleri ile haftanın en fazla habere sahip ünlüsü olarak kayıtlara geçti. Listenin ikinci sırasında 90 haberi ile yer alan Sezen Aksu'yu 87 haber ile Cem Yılmaz takip etti. Ünlüler gündeminde haber adetleri birbirine çok yakın olan Sarp Apak ve Acun Ilıcalı ilk beşi tamamladı.

HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPOR ADAMI "ERSUN YANAL"

Trabzonspor'un teknik direktörü Ersun Yanal hafta boyunca en fazla konuşulan spor adamı olarak kayıtlara geçti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise 583 haberi ile ikinci sıradaydı. Terim'i 459 haberle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım talip ederken, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli listenin dördüncüsüydü. İlk 5 listesini 313 haberi ile tamamlayan spor adamı ise Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş olarak raporlandı.

HAFTANIN EN ÇOK KONUŞULAN SPORCUSU "WESLEY SNEIJDER"

Spor gündeminde 418 haberi ile en fazla yansıma bulan sporcu Galatasaray oyuncularından Wesley Sneijder oldu. Trabzonsporlu Kevin Consant listede ikinci sırayı alırken; Galatasaray'da forma giyen Burak Yılmaz üçüncü sırada 266 haber ile raporlandı. Fenerbahçe'nin futbolcularından Emre Belözoğlu'nun dördüncü sırada yer aldığı sporcu gündeminde, listenin beşincisi Trabzonspor oyuncusu Oscar Cardozo olarak belirlendi.
Editör: TE Bilisim