Gölköy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Furkan Gündüz, arkadaşları ve öğretmenlerinin de desteğiyle İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'nci yılında anlamlı bir video hazırlamak için kolları sıvadı.

Önce okuldaki tüm arkadaşlarına birer kelime veya birer cümleyle İstiklal Marşı'nı tanımlamalarını istedi. Öğrencilerin yazdıkları Furkan Gündüz ve öğretmenlerinin yardımıyla tek tek okundu ve aralarından 52 tanesi seçilerek 52 öğrenci tarafından seslendirildi. Bu şekilde hazırlanan senaryo, bu kez videoya çekildi ve bir klip oluşturuldu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ETİKETLEDİ

Gölköy Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Gündüz, hazırladıkları 1 dakika 53 saniyelik bu anlamlı İstiklal Marşı klibini Twitter'dan paylaşarak "İstiklal Marşı beyaz bir sayfadır, kimliğimizdir, davamızdır, büyük destanımızdır, vazgeçmemektir, milletimizin diriliş sesidir, kutlu zaferimizin paha biçilmez madalyasıdır, sonsuzluk marşıdır, istiklalimizin mührüdür" mesajıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketledi.  

ERDOĞAN'DAN ORDULU GENÇLERE YANIT 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordulu gençlerden gelen mesaja duyarsız kalmadı, anında yanıt verdi. Erdoğan, "Sevgili Furkan, İstiklal Marşımızın derin anlamını idrak ederek birbirinden değerli cümlelerle ifade eden güzel genç kardeşlerimi ve seni gözlerinizden öpüyorum. İnanıyorum ki Türkiye, sizin gibi gençlerle birlikte inşallah tüm hedeflerine ulaşacak" dedi.

225 BİN 600 KİŞİ İZLEDİ

Furkan Gündüz'ün klibini Twitter'da 225 bin 600 kişiden fazla izlenme aldı. Bin kişider fazla kullanıcı tarafından reetweet edilirken, 4 bine yakın da beğeni aldı. 

TRT Haber'e de çıkan Furkan Gündüz, "Bir haftalık bir sürede öğretmenlerimizin yardımıyla 52 arkadaşımızla 52 anlam ifade eden cümleleri seslendirdik. Genç olduğumuz için bizleri kutlayanlar çok oldu. Herkes bize teşekkür etti. Kendilerini de çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize kayıtsız kalmadı. Tweet'i atarken çok heyecanlanmıştık, Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketlemiştir. Bize cevap verince de çok mutlu olduk. Çok çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

BİR TEŞEKKÜR DE ORDU VALİSİ'NDEN GELDİ

Furkan Gündüz'e bir teşekkür de Ordu Valisi Seddar Yavuz'dan geldi. Vali Yavuz, "Sevgili Furkan, aziz milletimizin değerlerine sahip çıkan sizin gibi gençler oldukça bayrağımız özgürce dalgalanacak, devletimiz daha da güçlenecektir. Gönülden kutluyorum" dedi. 

Editör: TE Bilisim