Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilk kez ikinci tur deneyimi yaşayan Türkiye, Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha seçti. Bütün illerde ve yurt dışında oy oranlarını artıran Erdoğan, yarışı rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde tamamlayarak yerel, genel seçimler olmak üzere 17'nci zaferini ilan etti.

ORDU'DA OYLARI ARTTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 312 bin 502 kişinin oyu ve yüzde 62.15'lik oranla sandıktan birinci çıkarken, ikinci tur seçimlerinde ise oylarını arttırdı. 320 bin 120 kişinin oylarını alan Erdoğan. yüzde 65.21'lik oranla Ordu'da yine kazanan isim oldu.

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Ordu'da toplan 2 bin 94 sandıkta 498 bin 436 kişi oy kullandı. 490 bin 906 oy geçerli sayıldı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN DA OYLARI ARTTI

Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı Hüseyin Tavlı mazbatasını alarak görevine başladı

Öte yandan Ordu'da il genelinde ilk tura oranla ikinci turda Kılıçdaroğlu'nun oyları da arttı. Resmi olmayan kesin sonuçlara göre ilk turda 163 bin 148 oy alan Kılıçdaroğlu, ikinci turda 170 bin 786 oy aldı.

ERDOĞAN'IN 17'NCİ ZAFERİ

1983 yılından itibaren aktif siyasi hayatını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi hayatı ve başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Böylece 6 genel seçim, 5 yerel seçim, 3 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 3 referandum Erdoğan'ın damgasını vurduğu seçimler olarak Türk siyasi tarihine geçti.

Editör: TE Bilisim