Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde video konferans yöntemiyle yapılan ve yaklaşık 3,5 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede en çok sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 ve yaş üstü yaşlılar ile 0-20 yaş arası gençler, açıklamaları 4 gözle bekledi. 

"İlk müjdemiz 65 yaş üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlarımızadır" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yaş ve üstü gruba sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı günlerden birinde ve 4 saat süreyle yürüyüş yapabilme imkanı getirdiklerini açıkladı. Erdoğan, "İlk uygulamayı da bu hafta sonu 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.20 yaş altı için ise bu esnemeyi iki grup halinde uygulanacağız. 0-14 yaş grubu hafta içinde, 13 Mayıs Çarşamba günü, yine 11.00 ile 15.00 saatleri arasında, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkartılabilecek. 15-20 yaş grubu ise 15 Mayıs Cuma günü, yine aynı şartlarda ve aynı saatlerde dışarı çıkarak, hava alıp dinlenebilecek. Kurallara riayet düzeyine bakarak, sonraki haftalarda da aynı uygulamayı devam ettireceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 ve 10 Mayıs'a denk gelen önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri de 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceğini söyledi.

Erdoğan, "Halen 31 ilde uygulanan şehirlerarası giriş-çıkış sınırlandırmasını, ilk etapta, bu geceden itibaren 7 ilimiz için bitiriyoruz. Bu illerimiz, Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'dır. Her hafta illerimizle ilgili değerlendirme yapacak, gelişmelere göre karar vereceğiz" dedi ve içlerinde Ordu'nun da bulunduğu diğer 24 ildeki giriş-çıkış sınırlamasının 15 gün daha uzatıldığını söyledi.

Editör: TE Bilisim