Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 'Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu dün (13 Şubat) gerçekleştirildi. İLçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Dr.Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun 10 ili vuran deprem afetinde 'biz' duygusunu en canlı yansıtan şehirlerden biri olduğunu söyledi. 

Duygudaşlık denen duygunun tam anlamında tam anlamıyla yaşandığını dile getiren Başkan Güler, "Tarihin en büyük felaketlerinden birisini ülkemiz yaşadı. Yine tarihi bir gün yaşıyoruz süreç devam ediyor. Bu elim olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Acımız büyük. Yaralananlara geride kalanlara hem sabır hem de şifa diliyoruz. Allah bu gibi acıları bir daha yaşatmasın. Bu aradan gereken dersleri almamız gerekiyor. Çalışmalarımızı da sürdürmek durumundayız. Büyük bir gayret gösterdik. Hepinize teşekkür ediyorum. Ordu olarak önemli katkılarda bulunduk bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Bu binada gece gündüz kapıları açık tutarak gerekli çalışmaları yaptık. Sizlerin de desteğiyle bizler de faaliyetlerimizi sürdürdük. Tek tesellimiz biz duygusunu çok canlı bir şekilde ortaya koyduk. Bu işte insanlık ve değerler zincirinde Ordu'muz güzel bir çalışma yaptı. Temennimiz bundan sonra bunların olmaması. Bizler bununla ilgili vatandaşlık görevimizi yapacağız. Millet olmanın şuurunu birlikte göstereceğiz. Şu ana kadar Ordu güzel ve örnek çalışmalar yaptı. Bunu bize ulaşan ifadeler, benim ifadelerim değil. Tek tesellimiz Ordu'nun yaralarını sarma noktasında göstermiş olduğu örnek çalışmalar oldu. Duygudaşlık denen duyguyu tam anlamıyla yaşadık. Bunu birlikte başardık bundan sonra da birlikte başaracağız. Bütün milletimize tekrar baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDE AİLİLER ÇINARSUYU'NDA AĞIRLANIYOR

Deprem sonrasında bölgede göçler yaşandığını aktaran Başkan Güler, Ordu'ya 64 ailenin geldiğini söyledi. Ünye Çınarsuyu Tabiat Parkı'ndaki bungalov evlerin depremzede ailelere açıldığını dile getiren Başkan Güler, özellikle çocuklara destek, psikolojik ve sosyolojik yönden destek verecek bir merkez oluşturulduğunu belirtti. 

Başkan Güler, "Bu olayın iki tarafı var. Bir deprem öncesi dönem, bir de yeni dönem. Artık Türkiye eskisi gibi olmayacak. 10 şehrimizden göçler başladı. Bizde yoğun ilgi gören illerden bir tanesiyiz. Şu ana kadar 532 kişi 64 aile Ordu'ya geldi. Bölgede yaptığımız çalışmalarla dostluklarımızı perçinledik. Gelenleri burada ağırlamak durumundayız. Gelen ailelerin çocukları için Ünye'deki Çınarsuyu tesisimizde belki de Türkiye'de örnek bir çalışma olacak,  onları orada ağırlayacak ve psikolog ve sosyologlarla destek olacağız. Onların psikolojilerini korumak ve gözetmek durumundayız. Maddi, manevi, şefkat Ordumuza yakışan müşfik yönümüzü göstereceğiz. Bugün onlara olan yarın bize olabilir" şeklinde konuştu.

Herkes Ordu'nun seçim sonuçlarını merak ediyor Herkes Ordu'nun seçim sonuçlarını merak ediyor

"TÜRKİYE DEPREME EN HAZIRLIKLI İLLERDEN BİRİSİYİZ"

Depremler nedeniyle Ordu'da da yapı stokları noktasında incelemelerini sürdürdüklerini dile getiren Başkan Güler, "Biz zaten 3.5 yıldır deprem konusunu Meclis'imize getirdik. Bunları tartışmıştık. Bizim İmar Dairemiz ve ilgili birimlerimiz çalışmalarını yapıyor. 19 ilçede 19 yerleşim yeri seçmiştik. Jeolojik çalışmalarımız da yapılmıştı. 11 ilçemizin imar planını yapmıştık. Bu noktada hassasiyetimiz var. Ne kadar az da olsa, 2 depremi de burada hissettik.

772 muhtarımıza da bölgelerinde hasar olup olmadığını sorduk. Ordu ilinde depremin etkilerini inceliyoruz. Hem de kesik kolan ve kiriş varsa bunların incelemesini başlattık. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yer alıyoruz. Ordu'daki özellikle Altınordu ilçemizde yapı stokunun çoğunun eski olduğunu biliyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye'de deprem konusunda en hazırlıklı illerden birisiyiz" dedi.

Editör: TE Bilisim