Ordu'dan Kapadokya'ya gezi düzenleyen Ordulu bir turizm firmasına ait yolcu otobüsü, dönüş yolunda yolların kaygan ve yağışlı olması nedeniyle şoförün de direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kaza Amasya-Çorum karayolunda Kaleboğazı Mevkii'nde meydana geldi. Doğan Sarı yönetimindeki 52 ABJ 427 plakalı tur otobüsünün yaptığı kazada 4'ü ağır toplam 28 kişi yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mecitözü Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, tedavi altına alınan yaralıları, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek, durumları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Masatlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nevşehir'den gelen tur otobüsü, yolların kaygan ve yağışlı, şoförün de kontrolünü kaybetmesi sonucu devrilmiştir. Toplam 28 kişi yaralandı. Yaralılardan 4'ü Mecitözü'ne sevk edilmiş. Diğer 24 yaralı, ilimiz devlet hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Yaralı vatandaşlara acil şifalar dilerim." diye konuştu.

"EĞLENEREK GELİYORDUK"

Kapadokya'daki gezilerinin ardından dönüş yolunda kaza geçirdiklerini anlatan, yaralı yolculardan Lale Gürsoy ise "Eğlenerek geliyorduk, güle oynaya. Birden araç zikzak çizmeye başladı. Önce normal sandık, kontrol kayboldu, devrildik. Sonrasında olanları hatırlamıyorum." dedi. 

Editör: TE Bilisim