TUNCELİ - Saldırı bu sabah saat 08:00 sıralarında gerçekleşti. Tunceli'nin merkeze bağlı Sütlüce Köyü'nde yapımı devam eden yeni karakol inşaatı ve eski karakol arasında kalan yolda mayın arama-taraması yapan Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askeri birliğe yasa dışı terör örgütü PKK tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya, anında karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, bir astsubay ve bir er yaralandı.
Saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı da yazılı bir açıklama yaptı. TSK açıklamasında şunları kaydetti: 

"Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Tunceli/Merkez İlçe Sütlüce Köyünde yapımı devam eden yeni karakol inşaatı ve eski karakol arasında kalan yolda mayın araması yapan Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlara uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır.

Meydana gelen silahlı saldırıyı müteakip, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada; bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma Er yaralanmıştır.

Yaralı personel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına ait S-70 Skorsky tipi helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edilmiştir.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığında konuşlu Taarruz helikopter kolu ve bölgedeki diğer birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarına müdahale edilmiştir. Bölgeye gözetleme maksatlı bir İnsansız Hava Aracı sevk edilmiştir."
Editör: TE Bilisim