Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 'Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğine sert tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Enginyurt, Atatürk Havalimanı'nı yıkılarak milyarlarca doların batırıldığını ileri sürerek "Tahammül edemediniz İstanbul'da Atatürk ismine. Atatürk Havaalanı'nı yıkıyorsunuz. Yazıklar olsun" dedi.

İşte Enginyurt'un açıklamasının tamamı:

"Eski Türkiye Atatürk Havalimanı'nı yaptı. Eski Türkiye fabrikalar yaptı. Yeni Türkiye'de 20 yıldır iktidarda olan AKP ne yaptı? Ne varsa sattı, satamadığını yıktı. Atatürk Havalimanı'nı yıkma kararınızı Demokrat Parti olarak şiddetle kınıyoruz. Bizim kıskanıyor dediğiniz ABD New York'ta 4 havalimanı var. Bizi kıskanıyor dediğiniz Paris'te 3 havalimanı var. Bizi kıskanıyor dediğiniz Londra'da 6 havalimanı var, ama siz tahammül edemediniz İstanbul'da Atatürk ismine. Atatürk Havaalanı'nı yıkıyorsunuz. Yazıklar olsun. Atatürk Havaalanı'nı yıkmak, bu memleketin milyonlarca, milyarlarca dolarına yaptığınız ihanetin yeni bir serisi, yeni bir eseri. Nasıl 128 milyar doları batırdıysanız, şimdi de Atatürk Havalimanı'nı yıkarak milyarlarca doları batırıyorsunuz. Bunun hesabı sorulacak. Demokrat Parti iktidarında bu yaptıklarınızın hesabı sorulacak ve Atatürk Havaalanı tekrar 'Atatürk' ismiyle inşa edilecek. Bütün Türk Milleti'ne sözümüzdür." 

CHP'Lİ TORUN: "BU YIKIM İHANETTİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasının ihanet olduğunu belirterek, "İstanbul Atatürk Havalimanı fizibilite ve ulaşılabilirlik açısından Türkiye'nin en üst düzey hizmet sunan havalimanıydı ve milli servet niteliğindeydi. Devlet desteği olmaksızın yüksek gelir sağladı. Bu yıkım ihanettir!" dedi.

BAKAN KURUM: "TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapacağımız Türkiye'nin en büyük millet bahçesi, ilk fidanlarıyla buluşmak için gün sayıyor. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapacağımız fidan dikim töreni için hazırlıklarımıza heyecanla devam ediyoruz" paylaşımını yapmıştı. 

SON İÇ HAT UÇUŞU 5 NİSAN 2019'DA YAPILMIŞTI

Atatürk Havalimanı'ndan son iç hat uçuşu TK 2182 sefer sayılı uçuşla Ankara'ya yapıldı. Son uçuşta yer alan çalışanlar ve yolcular hem öz çekim yaptı hem de birlikte fotoğraf çektirerek tarihe not düştü.

Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu Başkan Tepe Altınordu Belediyesi'nde A Takımı'nı kurdu

İstanbul Havalimanı'na taşınması nedeniyle kullanıma kapatılacak Atatürk Havalimanı'ndan son uçuşta hem mutlu hem de heyecanlı anlar yaşandı. İstanbul'dan Ankara'ya 21.40'ta hareket eden TK 2182 sefer sayılı uçuşa bilet alan 288 yolcu, Atatürk Havalimanı'nı son kez kullandı. Son uçuşu gerçekleştirmek için kapıda hostesler tarafından karşılanan yolcuların heyecanlı oldukları gözlendi. Uçağa binmek için aprona geçen yolcular, bu sırada bol bol fotoğraf çektirdi.

Uçuş personeli de bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektirdi. Duygularını paylaşan bir uçuş görevlisi, "Benim 21 yılım bitti burada. Tabii ki üzülüyorum ama yeni havaalanına geçtiğimiz için de heyecanlıyız. Hepimize hayırlı olur inşallah." dedi. Atatürk Havalimanı yer görevlileri, buradan son uçuşunu yapan "Malazgirt" uçağını Ankara'ya el sallayarak uğurladı.

TÜRK FİLMLERİNİN NOSTALJİK 'YEŞİLKÖY HAVALİMANI'YDI

İlk kez 1911-1912 yıllarında 35'nci Osmanlı Padişahı Sultan Reşad döneminde küçük bir meydan olarak kullanılmaya başlanan İstanbul Atatürk Havalimanı, o tarihlerde Yeşilköy Havalimanı olarak anılıyordu. 1953 yılından itibaren uluslararası hava trafiğine açıldı. Yeşilköy Havalimanı ismi 29 Temmuz 1985'te dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından Atatürk Havalimanı olarak değiştirilmiş ve 5 Nisan 2019 tarihinde Ankara'ya yapılan son iç hat uçuşunun ardından kullanıma kapatılmıştı.

Editör: TE Bilisim