ORDU - Ordu'da trafik sıkışıklığının en önemli sebeplerinden birisi de şehir içi ulaşımı sağlayan yolcu minibüsleriydi. Hem buna çözüm üretmek, hem de toplu taşımaya farklı bir ruh katmak için son görüşmeler yapıldı, imzalar atıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda toplu taşımada aktif rol alan taraflarla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir araya geldi. Başkan Enver Yılmaz'ın yanı sıra Genel Sekreter Bülent Civelek, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Özgür Dayı ve Altınordu ilçesinde taşımacılık yapan şoför esnafı katıldı.

"ARALIK AYINDA YOLLARDA OLACAKLAR"

2 yıllık çalışmanın ardından bugüne kadar taraflarla birlikte 12 kez bir araya geldiklerini dile getiren Başkan Envre Yılmaz, toplu taşımada Altınordu ilçesinde büyük bir değişime imza attıklarını vurguladı. Yılmaz, "Yeni sistemle birlikte 322 adet aracın 161 adedi 5,5-8 metre aralığında, 16 adedi 8-10 metre aralığında olmak üzere toplam 177 araca dönüştürülmesi sağlanacak ve Cumhuriyet Meydanı araçların toplanma merkezi olacak. 20 kapalı durak ile 300'e yakın durağın montaj çalışmaları tamamlandı. Aralık ayından itibaren düzenlenen sistem ile yeni araçlarımızı yollarda görmeye başlayacağız" diye konuştu.

"ESNAFIMIZ DA BAŞKANIMIZIN YANINDA"

Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık da konuşmasında, "Sayın Başkanımız esnaf arkadaşlarımın yanında durmuştur. Ordulular sizinle gurur duyuyor. Bilesiniz ki bu esnaf sizin yanınızdadır" ifadelerini kullandı.

Ordu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Adem Yavuz da Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, "Başkan Enver Yılmaz verdiği her sözü yerine getirdi" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim