İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları için İstanbul Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine geçerek, saldırıda yaralananları ziyaret etti.

"38 ŞEHİT, 155 YARALIMIZ VAR"

Daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, doktorlardan ve yetkililerden yaralılarla ilgili bilgi aldı; yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastane çıkışı gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıyı gerçekleştirenlerden mutlaka hesap sorulacağını vurguladı ve ziyaret ettiği yaralıların arasından yoğun bakımda iki kişinin olduğunu; bu yaralıların şuurlarının açık olduğunu aktardı. Buraya kaldırılan yaralıların durumlarının genel olarak iyi olduğu ve durumlarının kendisini umutlandırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıda şehit olanların sayısının 38, yaralıların sayısının ise 155 olduğunu açıkladı.

"MEYDANI BU KAHPELERE BIRAKACAK KADAR ALÇALMADIK"

"Terör belasıyla mücadelede milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden hiç şüphesi olmasın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Eğer bizi bunlarla korkutmayı filan hedefliyorlarsa, biz, öyle korkup meydanı bu alçaklara, bu kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz, bu yola çıkarken kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şahadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak kabul etmiş bir inancın, bir düşüncenin mensuplarıyız, onun için de bundan çekinmek diye bir şey söz konusu değil. Ve bu vatan, bu vatanın gerçek anlamda sahiplerinindir. Bunların bu vatanda en ufak bir hissesi, payı söz konusu değildir. Çünkü bu vatana yönelik bir vatansever aşkları filan yok, milliyetperverlik diye bir aşkları yok."

Dün oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçında görevli olan polislerin, maçın sağlıklı, huzur içinde gerçekleşmesi, seyircilerin evlerine, şehirlerine güvenli bir şekilde uğurlanması için millî bir görev yaptıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ardından bunlar kalleşçe, alçakça, otobüslerine binmek üzere hazırlıklarını yapan bu genç aslanlarımıza, çevik kuvvetin mensuplarına el yapımı bomba yüklü araçla, her iki noktada saldırıyor ve böyle içimizi sızlatan tabloyla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

"BUNLARI YANLARINA KOYMAYACAĞIZ, DAHA AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER"

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, yakınlarına sabır, millete başsağlığı temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama şunu bilmeleri lazım ki; bunlar yanında kalmayacak, bunları yanlarına koymayacağız, daha ağır bedel ödeyecekler, bunu bir defa bilmeleri lazım" dedi.

Saldırıda kullanılan patlayıcının türüne ilişkin bir detayın olup olmadığı yönündeki soruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun incelemelerinin hâlen yapıldığını; inceleme tamamlandıktan sonra detayların İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim