ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı yeni uygulama sayesinde tek yön seferler yapılabilecek ve bundan sonra teleferikle sadece gidiş ya da dönüş yapmak mümkün olabilecek. Bu uygulama ile vatandaşların, yerli ve yabancı turistlerin Boztepe'ye çıkarken veya Boztepe'den inerken farklı ulaşım araçlarını ve seyahat rotalarını kullanmaları sağlanacak.
 
"KÂĞIT BİLET YERİNE KARTLI BİLET SİSTEMİ"
 
Teleferiğe binmek için kullanılan kâğıt bilet yerine kartlı bilet kullanılacak. Kredisi tek gün geçerli olacak bu kartlı biletin içindeki kontör bittiğinde, kart makine tarafından otomatik olarak içeri alınacak. Tek kişilik bilet ile grup halinde alınacak biletlerin ücreti de tek karta yüklenecek. Bu kartlar ile kâğıt maliyetinden de tasarruf sağlanacak.
 
"ÜCRET TARİFESİ ZAMLANDI"
 
Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği teleferikte yapılan düzenlemelerin ardından yeni ücret tarifesi de belirlendi. Büyükşehir Belediyesi ulaşım ücretlerine zam yaptı. 0-6 yaş arası çocukların ücretsiz yararlanacağı teleferikte, gidiş dönüş tam bilet 10 TL, indirimli bilet 8 TL ve tek yön tam bilet 6 TL, indirimli bilet ise 5 TL olacak.
 
"YAZ SAATİ UYGULAMASI BAŞLADI"
 
Havaların ısınmaya başlaması ve akşam saatlerinde kullanımın artmasıyla birlikte teleferiğin çalışma saatlerinde de yeni düzenleme yapıldı. Yaz mevsimi boyunca teleferik, hafta içi ve hafta sonu 09.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet verecek. 
Editör: TE Bilisim