Konuyla ilgili ilk açıklama Genelkurmay Başkanlığı'ndan geldi. Genelkurmay, 26 Mart-5 Nisan tarihleri arasında Deniz, Hava ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının katılacağı Deniz Yıldızı 2018 Tatbikatı'nın yapılacağını duyurarak, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın her yıl düzenli olarak icra ettiği tatbikatın maksadı; katılan birlik/komutanlıkların görev fonksiyonlarına yönelik harekât imkân ve kabiliyetlerini geliştirmek, harbe hazırlık seviyelerini yükseltmek ve aynı zamanda Karadeniz'de deniz güvenliğinin idamesine katkı sağlamaktır.
Tatbikat kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları tarafından deniz hedeflerine fiilî silah atışları da icra edilecektir" denildi.

29 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında Marmara Denizi ve Karadeniz'i kapsayacak olan tatbikat boyunca, yabancı ülkelerden Gürcistan'ın Batum, Rusya'nın Novorossisk, Ukrayna'nın Odessa, Romanya'nın Köstence ve Bulgaristan'ın Varna limanları ile Türkiye'de de Kırklareli'nin İğneada, Zonguldak'ın Ereğli, Bartın, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in Hopa ve Ordu limanlarına da ziyaret gerçekleştirilecek.

Genelkurmay Başkanlığı, "Liman ziyaretleri kapsamında gemilerimiz halkın ziyaretine açılacak, yurt içindeki limanlarımızda aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan kıymetli aileleri ile kahraman gazilerimiz gemilerimizde ağırlanacaktır" açıklamasını yaptı. 

ORDU VALİLİĞİ PROGRAMI AÇIKLADI

Öte yandan, Deniz Yıldızı-2018 Tatbikatı çerçevesinde Ordu Valiliği de TCG Bozcaada Gemisi'nin Ordu programını açıkladı. Buna göre, 30 Mart 2018 günü saat 09.00'da askeri gemi şehir iskelesine yanaşarak demir atacak. 09.30'da Ordu Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Liman Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla 'Kuvvet Koruma ve Güvenlik Koordinasyon Toplantısı' düzenlenecek. Toplantının ardından TCG Bozcaada Gemisi, saat 10.00'dan itibaren saat 17.00'ye kadar da halkın ziyaretine açılacak.

Aynı gün, saat 10.00 ve 10.20 arasında Gemi Komutanı Ordu Valisi Seddar Yavuz'u ziyaret edecek. Ardından Garnizon Komutanlığı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretleri yapılacak. Öğle vaktinde de, iadei ziyaretlerle gemide şehit aileleri ve gazilere öğle yemeği ikramında bulunulacak. Geminin halk ziyaretleri, 31 Mart 2018 Cumartesi günü de saat 10.00 ve 17.00 arasında sürecek. TCG Bozcaada Gemisi, 2 Nisan 2018 günü Ordu'dan ayrılacak.  
Editör: TE Bilisim