ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Mesajında, "Bizi birbirimize bağlayan, barış ve huzur içinde yaşamamızı sağlayan değerlerimizin başında bayramlar gelmektedir" ifadesini kullanan Çiçek, herkesin hayatında özel bir yeri olan bayramların, sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri kuvvetlendirmek için önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti. 

Hasretlerin dindiği, özlemlerin giderildiği bu kutlu günlerin, birbirimizi sevindirmek için fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Güç birliği, gönül birliğinden doğar. Millet olarak en büyük gücümüzün, birlik ve beraberliğimiz olduğunu unutmamalıyız" dedi. Çiçek, şunları ifade etti: 

"Bu aziz vatan üzerinde, geçmişte büyük acılar yaşamış bir milletiz. Yakın çevremizde yaşanan acılar, 100 yıl önce milletimizin yaşadığı acıları hatırlatıyor. 100 yıl önce aynı devlet çatısı altında yaşadığımız, tarihdaşlık yaptığımız, inanç birliğimiz olan kardeşlerimizin yaşadığı acılar, hepimizi derinden üzmektedir. 

Özellikle Irak ve Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle bölgemizde derin bir güvensizlik hakimdir. Devlet ve millet olarak, savaştan kaçarak ülkemize sığınan 2 milyona yakın insana yardımcı olmak için her türlü desteği sağlıyoruz. Bu bayramı da onların yaşadıkları mağduriyet nedeniyle, buruk bir şekilde kutlayacağız. Bütün çabamız, kardeşlerimizin çektikleri acılar ve yaşadıkları sıkıntıların bir an önce sona ermesi yönündedir. 

Kurbanın amacı yakınlaşmaktır. Kestiğimiz kurbanlarla Allah'a yaklaştığımız kadar, yapacağımız yardımlarla da ihtiyaç sahibi komşularımızla, yakınlarımızla yakınlaşırız. Her zaman yaptığımız gibi, bu bayramda da, ülkemize sığınan Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimizi unutmamalıyız. Bölgemizin üzerinden kara bulutlar dağılıp, yaz güneşi açtığı zaman, sığınmacı kardeşlerimiz ülkelerine dönecekler ve bizden gördükleri dostluk ve yardımları hep hatırlayacaklardır. Her bayram mesajımda yaptığım gibi, bu bayramda da önemli bir konuyu hatırlatmak istiyorum; zira bu bayramda da seyahatler yoğunlaşacaktır. Aşırı hız ve dikkatsizlik sebebiyle meydana gelen kazalar, bayramlarda daha da artmaktadır. Ocakların sönmemesi ve yolların kan gölüne dönmemesi için daha dikkatli ve sabırlı yolculuk edelim. Bu vesileyle Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."
Editör: TE Bilisim