AK Parti Ordu Milletvekili aday adayı Tayfun Karataş, Tv52 televizyonunda yayınlanan 'Seçim 2023'te Fatma Meltem Naz'ın sorularını yanıtladı. Özellikle 2023 seçimlerinin Türkiye ve AK Parti için çok önemli bir tehcih olacağının altını çizen Karataş, "Gerçekten ülkemiz açısından çok önemli ve kıymetli. Her şeyi bir kenara bırakın, Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 yılında bu seçimden zaferle çıkmasını sağlayabilmek adına mücadele vereceğiz. Bizim milletvekili olup olmamamızın çok büyük bir hükmü yok. Önce Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesi, ardından AK Partimizin uzak ara birinci olması gerekiyor. Bizler de bu çaba ve gayreti göstermek adına yola çıktık. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin" diye konuştu. 

Yıllardır İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırf Ordu'ya yatırımcı getirebilmek için kapı kapı gezip dolaştığını dile getiren Karataş, "Ben sadece bir yatırımcıyla görüşebilmek için bir buçuk saat kapısında bekledim. Herkes uykusundayken, biz yollardaydık. Peki bunları niye yaptık? Bunun tek sebebi memleketimize olan sevgimiz. Bize verilen sorumluluk ve görev bilinci. Bulunduğumuz makama veya oturduğumuz koltuğa olan yaklaşımımızdır. Sonuçta bugün Ordu kazandı, Fatsa kazandı. İlk günde 2 fabrika 200 kişi vardı. Bakın 350 tane organize sanayi bölgesi var Türkiye'de. O zamanlar son sıradaydık, bugün geldiğimiz noktada 45 fabrikası ve 8 bini aşkın istihdamıyla Türkiye'de üçüncü, Karadeniz'de birinci sıradayız" ifadelerini kullandı. 

"YAĞMURU YEDİK, ÇAMURU EZDİK, TOZU YUTTUK"

Ordu'da her zaman ekonomi ve istihdamı ön planda tutabilmek için çaba harcayacaklarını belirten Karataş, "Genç nüfusumuzun Ordu'da kalmasını sağlamamız gerekiyor. İnsanların cebince parası yoksa, çalışabileceği bir işi yoksa sizin yaptığınız yolun veya diğer hizmetlerin de O'nun için hükmü yoktur. O yüzden insanlarımızın önce doyabileceği ortamı oluşturmamız gerekiyor. Geçim kaygısı veya endişesi içerisinde olmaması gerekiyor. Bu noktada çalışmalarımızın ilk adımını attığımızda, ardından diğer yatırım ve hizmetler zincirleme olarak gelecektir, biz de zaten bunun için çalışacağız. Biz bu memleketin yağmurunu yemiş, çamurunu ezmiş, tozunu yutmuş insanlarız. Memleketimizin neye ihtiyacı olduğunu da biliyoruz, ne yapılması gerektiğini de biliyoruz. Her bölgenin sıkıntılarını biliyoruz" şeklinde konuştu. 

Yıllardır Ordu'nun en büyük şanssızlığının Samsun ile Trabzon arasına sıkışmış olmasından kaynaklanan bölgesel sorunlar olduğunu dile getiren Karataş, "Biz bunu tersine çevirmek için kolları sıvayacağız. Yapabilir miyiz? Neden olmasın? Çok uzağa gitmeye gerek yok. 350 organize sanayi bölgesi arasında Fatsa organize sanayi bölgesi ilk üçe girebiliyorsa, Ordu Karadeniz'de de en iyi yerlere gelebilir. Çünkü bu potansiyel var. Bugün Ordu olarak vitrinde duran potansiyellerimizi vitrinden alacağız, silip parlatıp yeniden vitrine koyacağız. Farkını ortaya koyacağız, farkında olmayanların da farkında olmalarını sağlayacağız. Bu noktada biz hep birleştiren olacağız. Bunu hem siyasetimize, hem de ticaretimize yansıtacağız. Eğer ayrışırsak yok oluruz, ama beraber olursak bir oluruz, beraber oluruz, hep beraber Ordu oluruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleriyle iftarda buluştu Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleriyle iftarda buluştu

"TEK DERDİM SİTEM EDİLMEMİŞ BİR İSİM OLABİLMEK"

Ordu'nun tüm cadde ve sokaklarında gönül rahatlığıyla dolaşabilmesinin en önemli hayat tarzı olduğunu dile getiren Karataş "Benim Ordu'dan başka yaşayabileceğim bir yer yok. İster bugün, ister yarın, ister siyaset sonrası benim tek derdim, kendi memleketimin caddesinde, sokağında gönül rahatlığıyla gezebilirken, vatandaşımızın gözünde de sitem edilmemiş bir isim olabilmek" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim